Διοργανώνεται λίγο καιρό μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Τόσο ώστε οι μαραθωνοδρόμοι να έχουν προλάβει να ξεκουραστούν αλλά να μην έχουν χάσει την καλή τους αγωνιστική κατάσταση. Και οι περισσότεροι συμμετέχουν σε ακόμη ένα ατομικό ρεκόρ: η διαδρομή είναι επίπεδη και (αν βέβαια δεν φυσάει όπως πολύ συχνά στην παραλιακή) είναι πολύ πιθανόν να το πετύχουν. Αυτός είναι ο λόγος που ο Αγώνας Δρόμου Υγείας 10.000 μ., που διοργανώνει για 35η χρονιά ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθηνών, έχει καθιερωθεί ως «το γρηγορότερο δεκάρι της Αθήνας».

Αύριο, λοιπόν, Κυριακή, στο Στάδιο του Αγίου Κοσμά θα δώσουν λοιπόν το «παρών» έως και 2.000 δρομείς από όλο το Λεκανοπέδιο. Το σύνθημα θα δοθεί στις 10 το πρωί έξω από το Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά (στον δρόμο που οδηγεί στο Ακρωτήρι). Οι δρομείς θα τρέξουν έως την παραλία της Γλυφάδας και πίσω και θα τερματίσουν μέσα στο γήπεδο του στίβου του Αθλητικού Κέντρου. Παιδικός αγώνας 2.000 μ. θα πραγματοποιηθεί μέσα στο χώρο του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά.

Την επιμέλεια της διοργάνωσης έχει η All About Running και οι εγγραφές έχουν κλείσει από την προηγούμενη Παρασκευή. Τα πακέτα συμμετοχής θα παραλαμβάνονται αποκλειστικά από τα καταστήματα Runner Store (Μαρούσι και Γλυφάδα) σήμερα από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Προσοχή: Την ημέρα του αγώνα δεν θα λειτουργεί γραμματεία για παραλαβή πακέτων συμμετοχής στον Αγιο Κοσμά.

Περισσότερα στο www.athenshealthrun.gr