Η σύμπτωση είναι ομολογουμένως εντυπωσιακή: το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, μιλά (από τη Θεσσαλονίκη όπου έδωσε την πρώτη του συνέντευξη) για «σωστό δρόμο που έχει πάρει η διαιτησία, παρά τα λάθη που γίνονται». Και το βράδυ στην Τούμπα, ένα πέναλτι, αυτό που έφερε την ισοφάριση του ΠΑΟΚ απέναντι στον Ατρόμητο, σηκώνει μπόλικη κουβέντα. Προφανώς, τα στελέχη της Ομοσπονδίας θα εκτιμήσουν ότι τέτοια λάθη γίνονται, αλλά η ουσία είναι πως παραείναι πολλά τα φετινά, ορισμένοι πήραν βαθμούς που δεν άξιζαν και άλλοι τους έχασαν εκεί που δεν έπρεπε. Ή μήπως όχι; Εκτός πια αν βλέπουμε διαφορετική διοργάνωση και στον βωμό ενός συναρπαστικού στην εξέλιξή του πρωταθλήματος δικαιολογούνται τα τόσο σοβαρά σφάλματα. Αν και το ένα δεν μπορεί να εξηγεί το άλλο. Οσον αφορά τα υπόλοιπα που είπε ο πρόεδρος, ασφαλώς θα περιμέναμε να αναφερθεί εκτενέστερα στην τιμωρία του Μανωλά πριν από το μπαράζ με την Κροατία και τα ντεσού της υπόθεσης, όπως επίσης και στο τι βρήκε στην ΕΠΟ. Δεν μπορεί, στο μέλλον ίσως πει περισσότερα…

Χιμένεθ

Εχασε μεγάλο κομμάτι των εντυπώσεων όταν αμέσως μετά το τέλος του ντέρμπι δεν έδειξε μετανιωμένος για την κίνησή του να προσβάλει τον κόσμο του Παναθηναϊκού με την απαράδεκτη χειρονομία του. Οχι πως θα άλλαζε κάτι δραστικά, αλλά όσο να ‘ναι κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι χτύπησε χθες το καμπανάκι, τόσο από τη διοίκηση, όσο και από τον κόσμο της ομάδας. Γιατί όλοι στα ενδότερα της ΑΕΚ καταδίκασαν τη συμπεριφορά του κόουτς και μένει να φανεί πόσο βαθιά θα είναι αυτή η πληγή. Γιατί όντως τσαλακώθηκε αρκετά η εικόνα του Ισπανού.

Απώλεια

Η Γιάνα Νοβότνα, μία από τις πιο αγαπητές παρουσίες στον χώρο του τένις, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 49 ετών, ύστερα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο. Γεννημένη στο Μπρνο τής τότε Τσεχοσλοβακίας, η Νοβότνα ήταν από τις πιο επιτυχημένες αθλήτριες και στο διπλό. Συνολικά κατέκτησε 17 Γκραν Σλαμ τίτλους, μεταξύ αυτών και το Γουίμπλεντον στο μονό το 1998.