Ολοένα και πιο συχνά εμφανίζονται δημοσίως, στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και στις συναντήσεις που πραγματοποιεί, οι σύμβουλοί του. Χθες, για παράδειγμα, η σύμβουλος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Αλεξάνδρα Σδούκου ήταν δίπλα στον πρόεδρο της ΝΔ κατά τη διάρκεια της πρωινής συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα Ενεργειακής Ενωσης Μάρκος Σέφτσοβιτς.

Αλλά και λίγο αργότερα παρούσα στο ραντεβού του Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτο Παραδιά και το ΔΣ της ΠΟΜΙΔΑ, ήταν η σύμβουλός του για θέματα μεταρρυθμίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου (φωτογραφία) μαζί βέβαια με τον αρμόδιο τομεάρχη Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις τώρα: οι εκπρόσωποι Ομοσπονδίας Ακινήτων υπογράμμισαν στον πρόεδρο της ΝΔ ότι επικροτούν τις προτάσεις του κόμματος για μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια (20% τον πρώτο και 10% τον δεύτερο χρόνο) αλλά και την απλοποίηση των μεταβιβάσεων με μείωση των δικαιολογητικών κατά το ένα τρίτο. Νωρίτερα, στη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το θέμα της ΔΕΗ. Μητσοτάκης και Σέφτσοβιτς ανέλυσαν εκτενώς τον κίνδυνο σοβαρών ελλείψεων ρευστότητας της ΔΕΗ στο εγγύς μέλλον. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε έμφαση, όχι μόνο στην ανάγκη ανοίγματος της αγοράς, μέσω της εκπλήρωσης του στόχου ιδιωτικοποίησης του 40% της ΔΕΗ, αλλά κυρίως στη διάσωση της επιχείρησης.