Αυτό που συμβαίνει με τις τουρκικές και τις ρωσικές ομάδες είναι ανεξήγητο! Ξοδεύουν δεκάδες εκατομμύρια ετησίως για παίκτες και προπονητές, αλλά υστερούν υπερβολικά σε ιατρικά επιτελεία! Αν, λοιπόν, δείτε τον Τάιλερ Χάνικατ στο κέντρο της Αθήνας, μην εκπλαγείτε. Τον έχει στείλει η ίδια η Χίμκι Μόσχας για να κάνει φυσικοθεραπείες στον μετρ του είδους Δημήτρη Σκορδή. Ο Αμερικανός δεν έχει αγωνιστεί ούτε σε μισό ματς φέτος. Και να πεις ότι υποφέρει από κάποια σοβαρή πάθηση, πάει στα κομμάτια. Μια θλάση στο γαστροκνήμιο (γάμπα) τον ταλαιπωρεί τον φουκαρά. Απαυδισμένος, λοιπόν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι έλληνες συνεργάτες του απαίτησαν από τη διοίκηση του συλλόγου να τον στείλουν εσπευσμένα στην Αθήνα. Του έκλεισαν ξενοδοχείο και κάνει εντατικές θεραπείες με στόχο σε δέκα μέρες να επιστρέψει στη Μόσχα και να μπει στις προπονήσεις.

Το ίδιο είχε συμβεί και με τον Κώστα Σλούκα της Φενέρμπαχτσε και μάλιστα δις! Τη σεζόν 2015-16 πηγαινοερχόταν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει την πολύ ύπουλη πελματιαία απονεύρωση –κι αυτός στον Σκορδή –και πέρυσι υπεβλήθη σε αρθροσκόπηση στο γόνατο υπό την ευθύνη του Διονύση Χίσσα. Ολα αυτά στην Αθήνα με την έγκριση, φυσικά, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και της μετέπειτα πρωταθλήτριας Ευρώπης, που έχουν αυτογνωσία και ξέρουν ότι στο ιατρικό κομμάτι υστερούν. Την ίδια στιγμή, η ατυχία κτύπησε την πόρτα και του Κώστα Καϊμακόγλου, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού και κατόπιν συμφωνίας με την ρωσική Ούνιξ Καζάν θα υποβληθεί σε επέμβαση στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη. Οπως γίνεται αντιληπτό, ομάδες-κολοσσοί με προϋπολογισμούς 30+ εκατομμυρίων ευρώ καταφεύγουν στους έλληνες ειδικούς. Υπάρχει, βέβαια και δεύτερη ανάγνωση. Στην Ελλάδα της κρίσης ξεχωρίζουν σπουδαίοι επιστήμονες, που κάνουν όλη την Ευρώπη να παραμιλά για την αρτιότητα και την αποτελεσματικότητά τους.

Eκκωφαντικό deal

Κυνηγώντας τον τίτλο του MVP στο ΝΒΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελούσε μέχρι χθες το Μήλον της Εριδος για τις εταιρείες αθλητικών ειδών, που έδωσαν μάχη για την υπογραφή του. Τελικά, ο Greek Freak επέλεξε να παραμείνει στη Nike, με τη διαφορά ότι το brand – κολοσσός θα ξηλωθεί για τα καλά, προκειμένου να τον κρατήσει στο δυναμικό του. Σύμφωνα με τους Insiders του ΝΒΑ, ο διεθνής πόιντ φόργουορντ που έπαιρνε 25.000 δολάρια ετησίως για να φορά τα παπούτσια της εταιρείας τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια αναμένεται να υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές που θα ξεπερνούν τα έσοδα του Λετονού Κρίσταπς Πορζίνγκς των Νικς από την Adidas. Τι σημαίνει αυτό; Οτι αν επιβεβαιωθούν οι φήμες, ο Γιάννης θα κερδίζει μίνιμουμ 7-10 εκατ. δολάρια ετησίως, ίσως και περισσότερα! Ο ίδιος ανακοίνωσε την επέκταση της συμφωνίας του στα social media γράφοντας χαρακτηριστικά: «Οικογένεια. Αφοσίωση. Κληρονομιά».

Μεταγραφικές εξελίξεις

Ο πρόσφατος αποκλεισμός από την ΑΕΚ στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έχει προκαλέσει προβληματισμό στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ζητούν προσθαφαιρέσεις εδώ και τώρα, ενώ οι πιο ακραίες φωνές απαιτούν το κεφάλι του Τσάβι Πασκουάλ επί πίνακι. Οι Πράσινοι, βέβαια, είναι αρκετά έμπειροι και οι όποιες μεταγραφικές σκέψεις έχουν παγώσει εν όψει του ευρωπαϊκού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μεθαύριο στο ΣΕΦ. Το σίγουρο είναι ότι ο ηττημένος θα έχει γκρίνια και όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα η μεγαλύτερη γκρίνια έχει αποδέκτες τους προπονητές. Εξελίξεις, λοιπόν, από Δευτέρα και δεν θα εκπλαγούμε αν ξαναβγεί στο προσκήνιο το θέμα του Τζόι Ντόρσι, ο οποίος κέρδισε προσφάτως το δικαστήριο για την αποζημίωσή του από την Μπαρτσελόνα και θέλει να επιστρέψει στα παρκέ. Γενικά, πάντως, η αγορά αυτή τη στιγμή δεν εμφανίζει κάποιο κελεπούρι, τουλάχιστον για τα γούστα του Τσάβι.

Η ΑΕΚ τα έδωσε όλα, αλλά…
Δύο πρώην Πράσινοι, οι Ζακ Ράιτ (26 π., 6 ρ.) και Ντέιβιντ Λόγκαν (20 π. με 4/8 τρ.) πήραν… εκδίκηση για τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού και η συγκινητική προσπάθεια της ΑΕΚ και του αρχηγού της Ντούσαν Σάκοτα (19 π. με 4/5 τρ. – φωτογραφία) στο Στρασβούργο δεν ευοδώθηκε. Με καλάθι του Ράιτ στα 2,7 δευτερόλεπτα η Στρασμπούρ πήρε τη δραματική νίκη (80-78) υποχρεώνοντας την Ενωση, που κάλυψε διαφορά 16 πόντων (53-37 στο 28′) και προηγήθηκε στο 35′ (67-68), στην τρίτη φετινή ήττα της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Βαριά ήττα για τον Αρη

Ενας πρώην Κυανέρυθρος, ο Τζον Ντίμπλερ, και ο «κοντορεβιθούλης» Ράιαν Μπόουτραϊτ «εκτέλεσαν»τον Αρη, ο οποίος δέχτηκε συνολικά 15/30 τρίποντα και ηττήθηκε83-61 από την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, αποκτώντας πλέον αρνητικό πρόσημο(2 νίκες, 3 ήττες) στο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA.

Απόψε (19.30, NS2) ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την κάτοχο του τροπαίου Τενερίφη.