Πέντε ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στην Κεντροαριστερά, και τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν, μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Χιλιάδες οπαδοί αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή, δίνοντας εκτός από την ψήφο τους και ένα συμβολικό ποσό 3 ευρώ. Χιλιάδες άλλοι όμως, οπαδοί και μη, ζουν με τον δικό τους τρόπο τις επικείμενες εκλογές, διαθέτοντας το ίδιο ή και μεγαλύτερο ποσό, προκειμένου να τζογάρουν σ’ έναν από τους εννέα υποψηφίους. Και όπως σε κάθε αναμέτρηση, υπάρχουν τα φαβορί και τα αουτσάιντερ.
«Περίπατος»

Οι αποδόσεις στις ιντερνετικές στοιχηματικές εταιρείες «καθρεφτίζουν» –έως έναν βαθμό –τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, η Φώφη Γεννηματά πρόκειται να κάνει «περίπατο» καθώς η απόδοσή της αξιολογείται σταθερά στο 1,55% με 1,60%. Για τη δεύτερη θέση επιβεβαιώνονται εν πολλοίς οι εκτιμήσεις που θέλουν τον Νίκο Ανδρουλάκη (απόδοση 3,25%-3,50%) να μάχεται με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη (5%-6%) για τον δεύτερο γύρο.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης… δίνει 14% έως 18%. Καθόλου άσχημα. Αν θέλετε όμως υπεραπόδοση, θα πρέπει να στραφείτε στους υπόλοιπους πέντε. Σε μία από αυτές τις εταιρείες, οι Γιάννης Μανιάτης, Κώστας Γάτσιος και Απόστολος Πόντας έχουν απόδοση 100%, ο Γιάννης Ραγκούσης 30% και ο Δημήτρης Τζιώτης 25%. Σε μία άλλη, οι πιθανότητες εκλογής για τους Γιάννη Μανιάτη και Γιάννη Ραγκούση είναι περισσότερες (απόδοση 11% και 16% αντίστοιχα).

Αν πάντως σκέφτεστε ακόμη να στοιχηματίσετε, το χάσατε… το τρένο. Τα στοιχήματα έκλεισαν χθες τα μεσάνυχτα. Οι υπόλοιποι, στις κάλπες.
Τι μυρίζουν οι προσλήψεις στην καθαριότητα

Αλλο ένα δείγμα ότι οι εκλογές μπορεί να μην είναι τελικά και τόσο μακριά όσο νομίζουμε αποτελεί ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο Πάνος Σκουρλέτης στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ). Ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα βγει η προκήρυξη για την πρόσληψη 7.000 εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, σημειώνοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση υπερβαίνει τον εαυτό της όταν δημιουργεί τόσο πολλές μόνιμες θέσεις σε εποχές λιτότητας. Κατηγόρησε μάλιστα τη ΝΔ ότι επιδιώκει να μονιμοποιήσει τη μνημονιακή αναλογία «5 προς 1» για τις αποχωρήσεις έναντι των προσλήψεων, ακόμη κι αν η χώρα βγει από τα Μνημόνια το ερχόμενο καλοκαίρι.