Το ΚΚΕ έξω πάει καλά. Γράψαμε εδώ για τη συμμετοχή του κόμματος στις εργασίες της 19ης Διεθνούς Συνάντησης των 103 κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων στην Αγία Πετρούπολη (επιμόνως βέβαια στις ανακοινώσεις του το ΚΚΕ τη λέει Λένινγκραντ) και μάλιστα με την παρουσία του ίδιου του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Εδώ λοιπόν εγκρίθηκε το «Κάλεσμα» όπου περιγράφονται οι κοινές δράσεις των κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων για το 2018. Η συμβολή του Περισσού στην ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος φαίνεται πως επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως η επόμενη 20ή Διεθνής Συνάντηση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και να την φιλοξενήσει το ΚΚΕ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης το 2018 των 100 χρόνων από την ίδρυσή του. Αν μη τι άλλο, οι σύντροφοι έχουν καθήκοντα για το έτος που έρχεται.

Επιμένουν αντιαμερικάνικα

Από την άλλη, στα εσωτερικά ζητήματα, ο Περισσός επιμένει αντιαμερικάνικα και μάλιστα ρίχνει τις βολές του στον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη χώρα μας Τζέφρι Πάιατ με αφορμή τις βάσεις.

«Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου, ανακοίνωσε τη μετατροπή μέρους του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, τη στιγμή που εδώ και δύο εβδομάδες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σιωπά προκλητικά στα ερωτήματα του ΚΚΕ για το τι συμφωνήθηκε με την κυβέρνηση Τραμπ», ανέφερε ο Περισσός και συμπλήρωσε με καυστικό ύφος για την ελληνική κυβέρνηση: «Φαίνεται ότι το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ αρχίζει να αποδίδει καρπούς, η έκταση του “πολιτικού στριπτίζ” της ξεφτίλας αρχίζει να αποκαλύπτεται και η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει το λαό για όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε».