Η εικόνα του ντέρμπι, ειδικά από το 8ο μέχρι το 35ο λεπτό, δημιουργούσε την πλαναίσθηση ότι αν κοιτούσες στην άκρη του πάγκου του ΠΑΟΚ θα έβλεπες τον συμπαθή Βασίλη Δανιήλ. Στην αίθουσα Τύπου, αναμένοντας τον προπονητή των φιλοξενουμένων, πάλι τον εκ Καβάλας ορμώμενο προπονητή περίμενα να ανοίξει την πόρτα και να προβάλει για τις δηλώσεις.

Γιατί όπως ο Βασίλης Δανιήλ, όντας προπονητής της Εθνικής Ελλάδας (1999-2001) σε ματς με τη Γερμανία, στο ΟΑΚΑ (28/3/2001), είχε κάνει την αλησμόνητη δήλωση πως η αποβολή του Ντάισλερ (με το σκορ 2-2) αποσυντόνισε περισσότερο την Εθνική μας, έτσι ο Ράζβαν Λουτσέσκου μπορούσε ως άλλος Δανιήλ να ισχυριστεί το ίδιο.

Η αποβολή του Αραούχο στο 8ο λεπτό του χθεσινού ντέρμπι φάνηκε να επηρεάζει περισσότερο τον ΠΑΟΚ παρά την ΑΕΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμοιαζε σοκαρισμένη και όχι οι γηπεδούχοι που έμειναν με παίκτη λιγότερο. Και λες και ήθελε να αγωνιστεί σε κατάσταση ισορροπίας, ο Σαμπράνο έκανε το φάουλ που τον έστειλε στα αποδυτήρια στο 35ο λεπτό ώστε να αγωνίζεται και ο ΠΑΟΚ με 10 παίκτες. Δεν έκανε απολύτως τίποτα η ομάδα της Θεσσαλονίκης για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Οχι μόνο δεν κατόρθωσε να σημειώσει ένα γκολ, μένοντας η μόνη ομάδα με μόλις ένα τέρμα στα εκτός έδρας του φετινού πρωταθλήματος, αλλά δεν απείλησε τον Ανέστη και γνώρισε την ήττα από μια κουρασμένη αλλά ψυχωμένη ΑΕΚ. Μάλλον είχε δίκαιο ο Δανιήλ. Μπορεί να μην ήταν 100 χρόνια μπροστά, όπως είχε πει κάποτε, αλλά τουλάχιστον 16 χρόνια ήταν…