Φινάλε

Κοντά στα δυόμισι χρόνια κράτησε η παρουσία του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο του Πλατανιά. Χθες, γνωστοποιήθηκε το διαζύγιο που λέγεται ότι ήταν συναινετικό, όπως αναφέρεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Η ομάδα των Χανίων κάνει κακή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, διαφέρει κατά πολύ η εικόνα σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, οπότε το σύνηθες (και) στην Ελλάδα είναι να φεύγει ο κόουτς. Ο Παράσχος θα λέγαμε ότι άντεξε πολύ. Γιατί εδώ και κάμποσο καιρό συζητείτο το πότε θα αποχωρήσει, καθώς ήταν φανερό ότι έκανε τον κύκλο του στην ομάδα. Ο συγκεκριμένος τεχνικός μοιάζει της προηγούμενης γενιάς, είχε τους υποστηρικτές αλλά και τους επικριτές του, ενώ αυτό που πρέπει να επισημάνουμε σχετίζεται με την ορατή αποδυνάμωση του ρόστερ που συντελέστηκε το περασμένο καλοκαίρι. Κάπως έτσι αποδυναμώθηκε ο Πλατανιάς και τώρα τρέχει για να σωθεί και να μην κλείσει η παρουσία του στο κλαμπ των ισχυρών. Το πλέον επισφαλές επάγγελμα στην Ελλάδα είναι αυτό του προπονητή, τελικά. Ο ένας μετά τον άλλον κατεβαίνουν από το τρένο στη Σούπερ Λίγκα!

Επιβάρυνση

Η FIFA έχει κι άλλα σχέδια για το ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με όσα βγαίνουν προς τα έξω, αναμένεται από το 2021 να δημιουργηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων! Θα δίνουν το «παρών» 24 ομάδες και θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πού και υπό ποιους όρους θα έχουμε αυτό το event, ωστόσο ένα είναι το σίγουρο: η παγκόσμια ομοσπονδία φορτώνει με πολλά ματς το καλαντάρι, με συνεχή παιχνίδια θα μπορούσε να ειπωθεί. Για οικονομικούς λόγους, προφανώς, όλα στον βωμό του κέρδους, των χορηγιών, του στοιχήματος.

Αλλά είναι επίσης πασιφανές ότι οι ομάδες δεν πρόκειται να μείνουν αδρανείς και θα αντιδράσουν –εκτός αν τα χρήματα παραείναι πολλά!

Χειμερινοί

Τριάντα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς της Σεούλ, η Ολυμπιακή Φλόγα θα διασχίσει και πάλι την Κορέα από τη μία άκρη στην άλλη σε λαμπαδηδρομία 101 ημερών! Οι διοργανωτές των Αγώνων της Πιεονγκτσάνγκ από την πρώτη στιγμή έδωσαν τεράστια σημασία στο τελετουργικό για την παραλαβή της Φλόγας και δεν είναι τυχαίο ότι προτελευταίος λαμπαδηδρόμος στο Παναθηναϊκό Στάδιο ήταν ο τρεις φορές χρυσός ολυμπιονίκης της Δημοκρατίας της Κορέας στο πατινάζ ταχύτητας, Κιμ Κιχούν. Αυτός παρέδωσε τη Φλόγα στον έλληνα πρωταθλητή χιονοδρομίας Γιάννη Πρώιο ώστε να ανάψει ο βωμός. Τη Φλόγα παρέδωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Λι Χι Μπεόμ.