Οι ΗΠΑ χαιρέτισαν την Δευτέρα, την απόφαση του προέδρου του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί να αποχωρήσει από την προεδρία μέχρι την 1η Νοεμβρίου, αφού έχασε το στοίχημα να κερδίσει την ανεξαρτησία της αυτόνομης περιφέρειας.
«Καλούμε την ιρακινή κυβέρνηση και την περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν, υπό τη νέα της ηγεσία, να εργαστούν κατεπειγόντως για την επίλυση των προβλημάτων που είναι σε εκκρεμότητα, στο πλαίσιο του ιρακινού Συντάγματος» τόνισε σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο Μπαρζανί δήλωσε την Κυριακή ότι από την 1η Νοεμβρίου δεν θα ασκεί πλέον τα καθήκοντά του και με επιστολή του ενημέρωσε το κουρδικό κοινοβούλιο ότι αρνείται να παραταθεί η θητεία του.
- Διαμαντής Καραναστάσης: «Από αύριο μόνο φραπέ» – Η πρώτη ανάρτηση μετά το πρόστιμο για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
- Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν μισθό… μπόνους έως 2.000 ευρώ μέσα στο 2026! Ποιους αφορά
- Συναγερμός στα Χανιά: Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε λύκειο – Στο νοσοκομείο 17χρονη μετά από εκδρομή στο εξωτερικό







