Σε τρία παιχνίδια έχει αρχίσει βασικός σε αυτό το πρωτάθλημα ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Και ώ της σύμπτωσης, ο Ολυμπιακός βρήκε ισάριθμες νίκες! Με σκορ 4-1 κόντρα στη Λάρισα, 4-3 απέναντι στον Πανιώνιο και 1-0 με τον ΠΑΟΚ. Στο συγκεκριμένο ντέρμπι, ο επιθετικός από το Ιράν δεν είχε την καλύτερη δυνατή απόδοση και ίσως έπαιξε ρόλο στο να αλλάξει γνώμη ο Λεμονής και να κρατήσει τον Ανσαριφάρντ στον πάγκο το περασμένο Σάββατο. Και να δούμε τον «αόρατο» και με γκίνια Εμενίκε. Ισως η συγκεκριμένη επιλογή να είναι η πλέον συζητήσιμη που έγινε από τους δύο τεχνικούς. Γιατί ο Καρίμ μπορεί να απέχει από το να χαρακτηριστεί σούπερ γκολτζής και να παραμένει χαμηλά στην ιεραρχία των στράικερ που εδρεύουν στον Ρέντη, ωστόσο έχει διάθεση, κινητικότητα, ταχύτητα και χωρίς αμφιβολία μοιάζει με ζιζάνιο στη μύτη των αμυντικών. Ο Εμενίκε, αντίθετα, όχι. Ούτε ο Τζούρτζεβιτς. Με τα τωρινά δεδομένα, τουλάχιστον. Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός έφτασε να μην κάνει ευκαιρία στην πρώτη ώρα του ντέρμπι, να χάνει με κάτω τα χέρια ένα σημαντικό παιχνίδι και πολύ περισσότερο να βλέπει τη συζήτηση για το πού μπορεί να φτάσει στο φετινό πρωτάθλημα να εντείνεται. Κι αυτό μάλλον είναι το χειρότερο, γιατί σπέρνει αμφιβολία για τις αληθινές δυνατότητες της ομάδας.

Εμπιστοσύνη

Το χθεσινό γκολ του Αραούχο στη Νέα Σμύρνη είναι συνώνυμο της σιγουριάς για τις δυνατότητες ενός παίκτη. Ο αργεντινός άσος ουδέποτε βγήκε από το κάδρο των πρώτων επιλογών του Χιμένεθ. Ακόμη και στο εμφανές ντεφορμάρισμά του, ο τεχνικός τον στήριζε και τελικά δικαιώθηκε. Μάλλον αυτό είναι το φάρμακο όταν κάποιος παίκτης δεν πηγαίνει καλά. Του δίνεις τη δυνατότητα να ξεπεράσει την (αγωνιστική) κρίση στο χορτάρι. Αρκεί να πείσει ο Αραούχο ότι ξανασυνάντησε το άστρο που τον οδηγεί στα γκολ.

Μπακ

Την καλύτερη σεζόν του κάνει ο Βασιλαντωνόπουλος στη Λαμία. Χθες σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του Τεννέ απέναντι στον Πλατανιά, αλλά το ζητούμενο δεν είναι μόνον αυτό. Στα 25 του χρόνια, ο δεξιός μπακ-χαφ αναμένει την ευκαιρία του για κάτι σε υψηλότερο επίπεδο. Αποκτήθηκε προ τριετίας από την ΑΕΚ προερχόμενος από τον Απόλλωνα, έπαιξε δύο φορές με τη φανέλα της και εν συνεχεία δόθηκε δανεικός σε Βέροια και Λαμία. Πότε θα τον κοιτάξουν ξανά στα Σπάτα; Εκτός πάλι αν έχουν τους σούπερ ακραίους και δεν τον χρειάζονται, οπότε πάμε πάσο…