Αν κατάλαβα καλά ύστερα απ’ όσα διάβασα και άκουσα το Σαββατοκύριακο, ο Παναθηναϊκός μεταμορφώθηκε ξανά σε ομαδάρα ύστερα από το ναυάγιο στη Λαμία, γιατί νίκησε τον Ολυμπιακό και οι Ερυθρόλευκοι από διεκδικητές του τίτλου της περασμένης Κυριακής μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, επέστρεψαν στα πέτρινα χρόνια.

Είναι τυχεροί οι δοκησίσοφοι, γιατί ο ξένος Τύπος δεν δίνει δεκάρα για το πώς αντιλαμβάνονται οι ημεδαποί «ειδικοί» την ανάλυση ενός πρωταθλήματος. Διαφορετικά θα έβλεπαν ένα μεγαλοπρεπές kolotumba αφιερωμένο στη χάρη τους. Βεβαίως, κάποιοι θα χαίρονταν γιατί θα σκέφτονταν «κοίτα, οι ξένοι ασχολούνται μαζί μας». Γιατί όπως έλεγε και ένας φίλος συγγραφέας, δεν υπάρχει καλή και κακή δημοσιότητα.

Το φετινό πρωτάθλημα έχει μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με ό,τι είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια: διαθέτει τα συστατικά ενός κανονικού πρωταθλήματος.

Οι λόγοι της αλλαγής είναι πολλοί και σίγουρα όχι η βελτίωση της διαιτησίας και οι βλακείες περί 50-50. Αν κάποιοι δεν πείθονται για τα περί διαιτησίας, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στις ανακοινώσεις των ομάδων για να αντιληφθούν πως η διαιτησία όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά ίσως και να χειροτέρεψε.

Το κύριο συστατικό της αναβάθμισης του ανταγωνισμού στο πρωτάθλημα προέρχεται από την αγωνιστική άνοδο των περιφερειακών ομάδων οι οποίες διεκδικούν πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ολα τα υπόλοιπα είναι για να ‘χουμε να λέμε.