Η Σαουδική Αραβία θα επιτρέψει στις γυναίκες να παρακολουθούν αθλητικές εκδηλώσεις σε τρία γήπεδα της χώρας αρχής γενομένης από το 2018, γνωστοποίησε σήμερα η γενική αρχή Αθλητισμού με μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter.

Οι γυναίκες θα έχουν το δικαίωμα να παρακολουθούν τις αθλητικές εκδηλώσεις στο Ριάντ, τη Τζέντα (δυτικά) και την Νταμάμ (ανατολικά), σε αυτό το συντηρητικό βασίλειο που πρόσφατα άρχισε να αμβλύνει τους περιορισμούς σε βάρος των γυναικών.

«Εναρξη των προετοιμασιών σε τρία στάδια στο Ριάντ, τη Τζέντα και την Νταμάμ προκειμένου να υποδέχονται οικογένειες από τις αρχές του 2018» ήταν το μήνυμα της γενικής αρχής Αθλητισμού.

Προηγήθηκε η απόφαση για άδεια οδήγησης

Το Σεπτέμβριο, ο βασιλιάς Σαλμάν εξέδωσε απόφαση με την οποία θα επιτρέπεται στις γυναίκες να οδηγούν από τον Ιούνιο του 2018. Επρόκειτο για ιστορική απόφαση στην τελευταία χώρα του κόσμου όπου απαγορευόταν η οδήγηση για τις γυναίκες.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, εκατοντάδες γυναίκες από τη Σαουδική Αραβία παρέστησαν για πρώτη φορά σε γήπεδο του Ριάντ για να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις, συναυλίες και επίδειξη πυροτεχνημάτων με αφορμή την εθνική επέτειο της χώρας.