Διαβάζουμε στη Mirror Online πως ο Ντάνιελ Κρεγκ έχει εκφράσει στους παραγωγούς της νέας – και οριστικά τελευταίας για εκείνον – ταινίας Τζέιμς Μποντ την επιθυμία του επιστροφή της Μόνικα Μπελούτσι, που είχε παίξει μαζί του στο «Spectre». Εκεί υποδυόταν τη Λουτσία Σκιάρα, χήρα ενός κακοποιού που υπέκυψε στη γοητεία του 007 (η χήρα, όχι ο κακοποιός…).

Θα πείτε ίσως ότι η πηγή της είδησης δεν είναι η πιο αξιόπιστη του κόσμου και θα έχετε δίκιο. Ωστόσο το περιοδικό Forbes πάει το θέμα ένα βήμα παραπέρα με ένα ενδιαφέρον σκεπτικό.

Η Μπελούτσι ήταν 51 ετών στα γυρίσματα του «Spectre», κερδίζοντας τον τίτλο του μεγαλύτερου σε ηλικία Bond girl. Σήμερα είναι 53 και, αν όντως συμμετάσχει στην επόμενη ταινία, θα σπάσει το ρεκόρ της. Μετά τον καταιγισμό αποκαλύψεων για τον μεγαλοπαραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν, η ιδέα της επιστροφής της Μπελούτσι-Σκιάρα στο πλευρό του Κρεγκ-Μποντ ακούγεται κάτι παραπάνω από σωστή, σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Forbes Ντάνι Ντι Πλάσιντο:

 

«Φαίνεται πως πλέον δεν είναι εντάξει να είσαι κάθαρμα στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας. Και στο πλαίσιο της προσπάθειας να καθαριστεί η βρωμιά από τη λαμπερή βιτρίνα του Χόλιγουντ, θα πρέπει και ο Τζέιμς Μποντ να «καθαρίσει» τη δική του συμπεριφορά. Γιατί η εικόνα ενός πλούσιου, ισχυρού μεσήλικα που συνεχώς κυνηγάει ευάλωτες 20άχρονες αρχίζει να μοιάζει ολίγον ανατριχιαστική.

Ως ένα από τα παλαιότερα και πιο συνεπή πρόσωπα στον κινηματογράφο, ο Μποντ οφείλει να αντανακλά τις αξίες της βιομηχανίας που τον γέννησε. Θα είναι πάντα ο αρχετυπικός ήρωας δράσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμείνει μισογύνης. Η επιστροφή της Μπελούτσι και μία ενίσχυση του ρόλου της θα θέσει τα θεμέλια για τη μεταμόρφωση του αναλώσιμου Bond girls σε γυναίκα, με έναν πιο ουσιαστικό ρόλο στις μελλοντικές περιπέτειες του Μποντ».