Συναλλαγές με τους φορολογουμένους στην είσοδο της Εφορίας, ακόμα και στο πεζοδρόμιο, πραγματοποιούν οι εφοριακοί της ΔΟΥ ΙΖ’ Αθηνών. Εδώ και πολλούς μήνες ο ανελκυστήρας στο 5ώροφο κτίριο δεν λειτουργεί. Πολλοί φορολογούμενοι λόγω προβλημάτων αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τη σκάλα της εφορίας, με αποτέλεσμα πολλές συναλλαγές και εργασίες να έχουν μεταφερθεί ακόμη και στο πεζοδρόμιο! Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Οι εργαζόμενοι προχωρούν σήμερα σε αποκλεισμό της εφορίας ζητώντας από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών άμεση λύση στο πρόβλημα. Οι εφοριακοί καταγγέλλουν μάλιστα ότι εδώ και πολύ καιρό πληρώνουν από την τσέπη τους τη συντήρηση των κτιρίων, την αγορά χαρτιού και μελανιών για τους εκτυπωτέ, αλλά και τα έξοδα καθαριότητας.
Τι θα συζητήσουν με τον Τραμπ

Μπορεί να προσπαθεί να λύσει την εμπλοκή με το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, να έχει το μυαλό στην Κύπρο και τη σημερινή Σύνοδο των Χωρών του Νότου και στο αυριανό Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Λάρισα, αλλά η… καρδιά και το μυαλό του Αλέξη Τσίπρα ταξιδεύουν ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα αποκάλυψε μάλιστα την επίσημη ατζέντα της συνάντησής του με τον Ντόναλντ Τραμπ. Εγώ σας πάω απευθείας στο ζουμί της ανακοίνωσης, όπου υπογραμμίζεται πως οι δυο τους «θα συζητήσουν ένα εύρος διμερών και περιφερειακών θεμάτων, περιλαμβανομένης της αμυντικής συνεργασίας, των οικονομικών επενδύσεων, της ενεργειακής ασφάλειας και των ισχυρών πολιτιστικών δεσμών που συνδέουν τους Αμερικανούς και τους Ελληνες».
Προσέλκυση ξένων φοιτητών
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης «βάζει τα γυαλιά» στο υπουργείο Παιδείας, ξεκινώντας συνεργασία μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών φορέων, που θα προσελκύσουν φοιτητές στην Ελλάδα από άλλες χώρες! Μια νέα εκπαιδευτικη δράση, τη δράση «Study in Thessaloniki» – «Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη» παρουσίασε χθες στην Αθήνα ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, παρουσία εκπροσώπων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης, αναφέροντας ότι στόχος του είναι να προσελκύσει νέους σπουδαστές – φοιτητές από την Ελλάδα και άλλες χώρες.
Μάνατζερ; Χιλιάδες!

Στο ελληνικό Δημόσιο υπάρχουν 30.000 στελέχη κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει τη… μαγιά για τη στελέχωση των θέσεων μάνατζερ. Τάδε έφη η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη, η οποία μίλησε σε ημερίδα με θέμα «Σύστημα Επιλογής Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων», που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΑΑ) στη Θεσσαλονίκη.

Η υπουργός είπε ότι εντός του Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τη γαλλική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ΕΝΑ), στελέχη του ελληνικού Δημοσίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια στην έδρα της ΕΝΑ στο Παρίσι.
Στο αρχείο το πόθεν έσχες της Μαρέβας
Στο αρχείο μπαίνει και με τη βούλα της Δικαιοσύνης η δικογραφία που αφορούσε τη μη υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) από τη Μαρέβα Μητσοτάκη τη χρονική περίοδο που βρισκόταν σε διάσταση με τον πρόεδρο της ΝΔ. Ο εισαγγελέας που διενήργησε τη σχετική έρευνα έκρινε ότι δεν υπάρχει ζήτημα τέλεσης αξιόποινης πράξης, λαμβάνοντας υπόψη του και την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής που είχε κρίνει σύννομη την κίνηση του Κυριάκου να μη συμπεριλάβει στις δηλώσεις πόθεν έσχες που κατέθεσε τις οικονομικές δραστηριότητες της συζύγου του για την περίοδο που τελούσαν σε διάσταση.
Ερευνα για τις απειλές κατά Συρίγου

Η αφίσα που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες σε διάφορα σημεία της Αθήνας με τη φωτογραφία του καθηγητή του Παντείου Αγγελου Συρίγου με τη φράση «Αυτός είναι ο φασίστας» προκάλεσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου, που έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα ερευνηθεί αν με την πράξη αυτή έχει ενδεχομένως διαπραχθεί κάποια αξιόποινη πράξη, όπως η πρόκληση σε τέλεση αδικήματος.