Με ένα πακέτο δέκα τεχνολογιών που προστατεύουν την ασφάλεια των επιβατών, μια πλούσια γκάμα μοτέρ – ντίζελ και βενζίνης και ένα ιδιαίτερα πρακτικό σαλόνι για μια φαμίλια, το νέο i30 εισβάλει στην κατηγορία του με αξιώσεις. To νέο μοντέλο χάρη στην Hyundai κατακλύζεται στον τομέα της τεχνολογίας, με άφθονα στοιχεία συνδεσιμότητας, όπως τα Apple CarPlayΤΜ, Android AutoΤΜ και την ασύρματη φόρτιση για την ενίσχυση της λειτουργίας smartphone και της λειτουργικότητας κατά την οδήγηση.

Επίσης, στον τομέα της ασφάλειας, περιλαμβάνει μια κορυφαία γκάμα χαρακτηριστικών όπως το σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας, το σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης το Σύστημα Προειδοποίησης Μετωπικής Σύγκρουσης , το Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης κ.α.

Στο νέο μοντέλο, οι χώροι είναι υπεράνω κριτικής. Συγκεκριμένα, στο καλαίσθητο – και εμφανώς – αναβαθμισμένο σαλόνι του μπορούν να βολευτούν έως και πέντε επιβάτες. Όπως αναφέρει και η κορεάτικη φίρμα διαθέτει χώρους ανώτερους από το μέσο όρο της κατηγορίας. Η αίσθηση της ευρυχωρίας του χώρου ενισχύεται από την προαιρετική πανοραμική ανοιγόμενη ηλιοροφή. Κατά την οδήγηση, το υποβραχιόνιο μπορεί να ολισθήσει προς τα εμπρός για πιο άνετη θέση και μπορεί επίσης να ανοιχτεί για δυνατότητα αποθήκευσης αντικειμένων. Ιδιαίτερα μεγάλος είναι και ο χώρος των αποσκευών, στα 395 εύχρηστα λίτρα ενώ με την κλασική αναδίπλωση ο προσφερόμενος όγκος αγγίζει τα 1.301 λίτρα.

Η πρώτη οδηγική εμπειρία μας πραγματοποιήθηκε το νέο ντίζελ τούρμπο κινητήρα 1,6 λίτρων που μπορεί να επιλεχθεί σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις από πλευράς ισχύος, 95, 110 και 136 ίππους, η πιο ισχυρή. Ακόμη και στην έκδοση των 95 ίππων, τα αποθέματα ροπής είναι εξαιρετικά αγγίζοντας τα 280Nm ήδη από τις 1.500 σ.α.λ., ενώ αγγίζει τα 300Nm στους 136 ιππους με κιβώτιο 7DCT. Το 7DCT κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρει βελτίωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων CO2 έως και 20% σε σύγκριση με ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο έξι ταχυτήτων, ενώ η απόδοση επιτάχυνσης μπορεί να αυξηθεί έως και 10%.

Η Hyundai, προσφέρει το μοντέλο με εγγύηση πέντε ετών και χωρίς περιορισμό στα χιλιόμετρα. Το ίδιο ισχύει με την 5ετή εγγύηση βαφής, αλλά και με την παροχή 5 ετών δωρεάν οδικής βοήθειας, και 5 ετών δωρεάν οπτικών ελέγχων καλής λειτουργίας του αυτοκινήτου, στάνταρ σε όλα τα νέα μοντέλα Hyundai. Εξίσου σημαντικό ότι έως τις 31 Αυγούστου, η ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει όλες τις εκδόσεις του μοντέλου με το πακέτο S-10: Πρόκειται για τον πιο πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό ενεργητικής ασφαλείας στην κατηγορία του, που περιλαμβάνει μια σειρά 10 προηγμένων τεχνολογιών και είναι αξίας 1.600 ευρώ, χωρίς καμία επιβάρυνση. Το νέο μοντέλο κοστίζει στην χώρα μας από 14.990 ευρώ.