Η Honda αποκάλυψε ένα νέο ηλεκτρικό όχημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2017, με την ονομασία Urban EV Concept. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό μοντέλο που φέρει πλειάδα νέων τεχνολογιών.

Συγκεκριμένα, το Urban EV Concept αποτυπώνει το όραμα της Honda για έναν κόσμο όπου μετακίνηση και καθημερινή ζωή είναι άρρηκτα συνδεδεμένες.

Η προηγμένη λειτουργία Honda Automated Network Assistant ενεργεί σαν προσωπικός βοηθός, που μαθαίνει από τον οδηγό, ανιχνεύοντας συναισθήματα πίσω από τις αποφάσεις του στη συνέχεια, μπορεί να εφαρμόζει ό,τι έχει μάθει από παλιότερες αποφάσεις του οδηγού για να κάνει νέες επιλογές και υποδείξεις.

Η επίσημη παρουσίαση έγινε από τον Πρόεδρο & CEO της Honda Motor Co., Takahiro Hachigo, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. «Δεν πρόκειται για κάποιο όραμα του μακρινού μέλλοντος. Μία έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2019» πρόσθεσε επιβεβαιώνοντας ότι το μοντέλο θα παρουσιαστεί μέσα σε δύο χρόνια.

Νέες μέθοδοι για τη διαχείριση μεταφοράς ενέργειας μεταξύ ηλεκτρικού δικτύου, οικιών και ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή εσόδων για ιδιοκτήτες EV στο μέλλον. Το Power Manager Concept της Honda που παρουσιάστηκε μαζί με το Urban EV Concept στη Φρανκφούρτη, είναι ένα έξυπνο σύστημα που μπορεί να αποθηκεύει ενέργεια πιο αποδοτικά, επιστρέφοντας την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές στο σπίτι ή πουλώντας την στο δίκτυο.