Το νέο Opel Crossland είναι από τα μοντέλα που έχουν εμπλουτίσει τη γκάμα των νεοφερμένων μοντέλων στην ελληνική αγορά τον Ιούλιο .Συγκεκριμένα, το μικρό crossover της γερμανικής φίρμας, προσφέρει άνετη καμπίνα για τέσσερις ή πέντε επιβάτες και χώρο αποσκευών που υμαίνεται από 410 έως 1.255 λίτρα. Το βασικό του και πιο μικρό μοτέρ είναι ατμοσφαιρικός 3κύλινδρος κινητήρας βενζίνης των 1.200 κυβικών και των 81 ίππων.

Συγκριτικά με το Opel Mokka X, που διατίθεται με προαιρετική τετρακίνηση για περιστασιακή χρήση εκτός δρόμου, το νέο Opel Crossland X προορίζεται για αστικές περιοχές με μελετημένες εξωτερικές διαστάσεις, ενώ είναι ιδανικό και για ψώνια αλλά και εκδρομές. Με μήκος 4,21 μέτρα, το νέο Crossland X είναι 16 εκατοστά μικρότερο από ένα Astra αλλά ταυτόχρονα 10 εκ. ψηλότερο.

Επιπλέον, το νέο μοντέλο συνοδεύεται από εξαιρετικές καινοτομίες που κάνουν την καθημερινή οδήγηση ασφαλέστερη, πιο άνετη και ευκολότερη. Σύστημα Καινοτόμων Προβολέων Full LED, head up display και Πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας 180-μοιρών (Panoramic Rear View Camera) μαζί με Προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist), Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking)[1] , Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System)[2] , Σύστημα Αναγνώρισης Παρέκκλισης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist), Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης και Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Speed Sign Recognition και Side Blind Spot Alert) είναι μερικά ενδεικτικά παραδείγματα.

Το crossover πείθει και με το υψηλό επίπεδο ευελιξίας του, που φτάνει μέχρι ταατομικά συρόμενα πίσω καθίσματα. Αυτά είναι διαιρούμενα 60/40 και μπορούν να μετακινούνται έως 150 mm, αυξάνοντας το χώρο αποσκευών από 410 σε 520 λίτρα μέσα σε δευτερόλεπτα. Επιπλέον, ο χώρος αποσκευών μπορεί να φτάσει τα 1.255 λίτρα με πλήρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Λύσεις αποθήκευσης για την καθημερινή μεταφορά αντικειμένων υπάρχουν σε αφθονία σε όλη την καμπίνα.

Σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία, το νέο μοντέλο κοστίζει από 17.300 ευρώ, με το επίπεδο εξοπλισμού Χ-Cite. Οι πιο ενδιαφέρουσες σε οικονομία καυσίμου είναι οι ντίζελ που κοστίζει από 19.900 ευρώ με το 1.600αρι ντίζελ πετρελαιοκίνητο μοτέρ. Ακριβή κρίνεται η έκδοση με τον 1.2 turbo των 110 ίππων που προσφέρεται με το επίπεδο εξοπλισμού X-Clusive και κοστολογείται από 20.600 ευρώ με χειροκίνητο κιβώτιο και από 21.800 ευρώ με αυτόματο.