Αν περάσετε από τους δρόμους του κέντρου πέριξ της Βουλής και των κτιρίων όπου στεγάζονται τα οικονομικά υπουργεία αλλά και από την Ηρώδου Αττικού όπου και το Μέγαρο Μαξίμου, είναι βέβαιον ότι θα συναντήσετε πλήθος αλαλάζον να σκίζει τα ρούχα του για την κυβέρνηση. «Να μας κόβει ο Θεός χρόνια και να σας δίνει δευτερόλεπτα», είναι το ελάχιστο που διαλαλούν οι ευτυχισμένοι πολίτες. Στέκονται με τις ώρες στον καύσωνα μήπως και περάσει κάποιο κυβερνητικό στέλεχος για να του εκφράσουν την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό τους με την επωδό «ευεργέτες, ευεργέτες, του λαού μας υπηρέτες».

Ολα αυτά και άλλα ακόμη χειρότερα συμβαίνουν πράγματι στο θολωμένο τους μυαλό. Αλλη εξήγηση δεν μπορεί να υπάρχει για όσους ζουν στα μέρη μας και όχι στη Βόρεια Κορέα όπου οι αυθόρμητες εκδηλώσεις του λαού είναι γνωστό ότι δεν έχουν όρια για τον μεγάλο ηγέτη. Προφανώς κάπως έτσι φαντάζονται τη σχέση τους με την κοινωνία που υποφέρει και υπομένει. Πέρα από την απογοήτευση, την ταλαιπωρία και τα ψεύδη τους, οι πολίτες έχουν τώρα να αναμετρηθούν και με την ιδιότυπη παραφροσύνη των ευτυχισμένων υπουργών. Αυτών που βλέπουν παντού χαρούμενους πολίτες να τρέχουν σε καταπράσινα λιβάδια και να αράζουν σε λιμάνια της στεριάς σαν εκείνο της ενεργοβόρου Κοζάνης. Ναι, εκεί όπου τα πλήθη συγκρούστηκαν με την Αστυνομία λόγω συνωστισμού στην προσπάθειά τους να αποθεώσουν τον λαοπρόβλητο. Τα ίδια άλλωστε συμβαίνουν απ’ άκρου εις άκρον της χώρας σε σημείο που οι τουρίστες έκθαμβοι παρακολουθούν τις εκδηλώσεις λατρείας και μένουν αποσβολωμένοι.

Αυτό το όνειρο όμως φαίνεται πως έχουν βάλει στο μάτι οι διεθνείς και ντόπιοι αντιδραστικοί κύκλοι που απεργάζονται το θεάρεστο έργο της κυβέρνησης των εθνολαϊκιστών και γι’ αυτό στις εκθέσεις τους καταγράφουν οργή και αγανάκτηση. Δεν μπορεί τα πλήθη να διαδηλώνουν από ευφορία και τα μέσα ενημέρωσης να παρουσιάζουν την έκθεση του ΟΟΣΑ όπου καταγράφεται ότι μόλις το 13% των Ελλήνων εμπιστεύεται την κυβέρνηση. Σε τομείς μάλιστα όπως η υγεία και η παιδεία τα στοιχεία είναι απολύτως αποκαρδιωτικά και εδώ οφείλω να καταγγείλω τους αντιδραστικούς πολίτες που δεν αντιλαμβάνονται το μεγαλειώδες έργο των αρμόδιων υπουργών. Η αχαριστία σε όλο της το μεγαλείο.