Οικογένειες προσφύγων, που ο πόλεμος στη Συρία ανάγκασε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, βρήκαν καταφύγιο στην πόλη του Κιλκίς. Οι οικογένειες μένουν σε διαμερίσματα που διαχειρίζεται ο εθελοντικός σύλλογος Omnes. Οι κάτοικοι της πόλης άνοιξαν τα σπίτια τους και την αγκαλιά τους και τους υποδέχτηκαν στην καθημερινότητά τους.

Ανάμεσά τους ο Πέτρος Δάμκαλης, ξυλουργός, που βοηθά τον κ. Zeno Amar να κατασκευάσει τα παραδοσιακά του έγχορδα. Και η Δέσποινα Περτσινίδου, που ακόμα από τις μέρες του καταυλισμού της Ειδομένης έτρεξε να βοηθήσει και φιλοξένησε πρόσφυγες στο άδειο διαμέρισμά της. Τώρα, με τη βοήθεια των μελών του συλλόγου Οmnes, το διαμέρισμα έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα στέγασης και υπηρεσιών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η κυρία Δέσποινα ζει καθημερινά δίπλα στις οικογένειες.

Ο σύλλογος έχει αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος στέγασης στην πόλη, σε συνεργασία με την Ηλιαχτίδα, εταίρο της Ύπατης Αρμοστείας. Μέσω του προγράμματος μεταφραστές, κοινωνικοί λειτουργοί και συντονιστές του συλλόγου βοηθούν τους ανθρώπους για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες του πρώτου καιρού γνωριμίας με την πόλη και το νέο τους σπίτι και να ενταχθούν ομαλά στη νέα κοινότητα. Παρέχεται επιπλέον νομική και ιατρική υποστήριξη καθώς και χρηματική βοήθεια μέσω προπληρωμένων καρτών.Περισσότερες από 18.700 θέσεις στέγασης έχουν δημιουργηθεί από την Ύπατη Αρμοστείας και άλλους εταίρους σε όλη τη χώρα, ώστε ευάλωτοι αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες να στεγάζονται αξιοπρεπώς. Περισσότεροι από 31.000 άνθρωποι έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα αυτό ως τώρα.

Ταυτόχρονα, η Ύπατη Αρμοστεία και οι εταίροι της έχουν υποστηρίξει περισσότερους από 34.000 ανθρώπους μέσω βοήθειας με προπληρωμένες κάρτες.