Ο κρυφός και ενίοτε φανερός πόθος κάθε εξουσίας να ελέγξει, να καθοδηγήσει ή, αν δεν μπορεί, να καταστρέψει τα μέσα ενημέρωσης είναι τόσο παλιός όσο και η πολιτική. Στη δική μας περιπέτεια, πέρα από εκείνους που λατρεύουν να μας μισούν γιατί δεν μπορούν να μας βάλουν στα καλούπια τους, υπάρχουν και οι ενδιάμεσοι καλοθελητές αλλά ακόμη χειρότερα εκβιαστές και εκβιαζόμενοι.

Ενώ λοιπόν διανύουμε την τελική φάση αυτής της βασανιστικής περιόδου και όλα δείχνουν ότι ο διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη θα ολοκληρωθεί σε τρεις εβδομάδες και θα αναδείξει με διαφανείς διαδικασίες τον νικητή, δεχόμαστε καταιγισμό πιέσεων, ενίοτε και ωμών εκβιασμών.

Η δικαστική απόφαση που επιβάλλει την ειδική διαχείριση και την πώληση με πλειστηριασμό είναι γνωστή, ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται ερμηνειών, κάτι στο οποίο άλλωστε συμφώνησαν οι τράπεζες και οι άλλοι εμπλεκόμενοι. Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ συνεχίζουν τη δουλειά τους παρά τις αντίξοες συνθήκες και απλήρωτοι επί μήνες κάνουν το καλύτερο και αυτό φέρνει έσοδα πολλαπλάσια από τις δαπάνες που απαιτούνται για την απρόσκοπτη λειτουργία των Μέσων του Οργανισμού.

Τώρα που φθάνουμε στο τέλος μιας διαδικασίας που δεν θέλουμε αλλά ούτε και μπορούμε να καθοδηγήσουμε, πολύ περισσότερο να ελέγξουμε, άλλοι προσπαθούν να τη ναρκοθετήσουν με κίνδυνο να χαθούν τεράστια ποσά για τις πιστώτριες τράπεζες και φυσικά να καταστραφεί ένας εκδοτικός Οργανισμός με ιστορία εκατό ετών. Δεν πρόκειται να ενδώσουμε ούτε σε πιέσεις ούτε σε εκβιασμούς ούτε σε απειλές. Είμαστε εδώ και θα τιμήσουμε με κάθε κόστος στο ακέραιο την εμπιστοσύνη των αναγνωστών και των συνεργατών μας που μας στηρίζουν και μας εμπιστεύονται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από