«Εκανα τάμα και βρήκα τον έρωτα της ζωής μου».

Η βουλευτής Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου θέλησε να μοιραστεί τα προσωπικά της με το τηλεοπτικό κοινό και αποκάλυψε ότι απέκτησε σύντροφο γιατί έκανε τάμα…

Ελεύθερη γυναίκα είναι, με έναν γιο από τον πρώτο της γάμο, λογικό ήταν να θέλει να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Και πολύ καλά έκανε. Τώρα αν γνώρισε τον σύντροφό της από προξενιό, όπως εκμυστηρεύθηκε, ή αν τον ερωτεύθηκε κεραυνοβόλα, μικρή σημασία έχει. Καλοδεχούμενος ο έρωτας, πάντα.

Το θέμα είναι πως μια φαινομενικά σύγχρονη γυναίκα, όμορφη και μορφωμένη, σκέφτεται τάματα, ενδεχομένως και φανουρόπιτες, για να βρει άνδρα. Και την ίδια στιγμή ως δημόσιο πρόσωπο, γιατί είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, προτείνει και σε άλλες, λιγότερο ή περισσότερο απελπισμένες γυναίκες, μια εύκολη λύση (;) στο πρόβλημά τους.

Πώς είναι δυνατόν να σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο μια γυναίκα που μεγάλωσε σε ένα σπίτι με πατέρα επιστήμονα (καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής), ενώ και η ίδια αφιέρωσε χρόνο στις δικές της σπουδές; Οικονομικά και νομικά στις ΗΠΑ, εξειδίκευση σε πανεπιστήμια του Λονδίνου, της Μαδρίτης και των Παρισίων, δουλειά στο εξωτερικό και μετά στην Ελλάδα, ενασχόληση με τα κοινά –στα Γιάννινα και στην Αθήνα και δύο φορές εκλεγμένη βουλευτής. Κι όμως: «Ενα τάμα» ήταν αρκετό για να βρει τον άνθρωπό της.

Προσθέτοντας κιόλας ότι ως παραδοσιακή γυναίκα που είναι θέλει τον άνδρα μεγαλύτερο. Το μόνο που δεν είπε είναι ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να δουλεύουν αλλά να κάθονται σπίτι και να περιμένουν τον αφέντη τους… Κι ύστερα μιλάμε για πρόοδο και εξέλιξη.

Αν τώρα όλο αυτό το σκεπτικό έχει ως αφετηρία του την πίστη –κάτι πολύ προσωπικό και απολύτως σεβαστό -, μάλλον διάλεξε λάθος τρόπο να το κοινοποιήσει. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο: αν αυτή είναι η πεποίθησή της ή αν πιστεύει ότι πουλάει…