«Η ελπίδαβρίσκεται στον έρωτα και την αγάπη. Εχω βρει τον έρωτα της ζωής μου. Περνάω ωραία φάση στην προσωπική μου ζωή». Για την ακρίβεια, τον βρήκε ύστερα από τάμα που έκανε πριν από ένα χρόνο. Εισακούστηκε στους ουρανούς κι έτσι ένα προξενιό ευοδώθηκε. Οπότε σήμερα έχει αρραβωνιαστικό. «Με ρώτησε γιατί είμαι τόσο ερωτευμένη μαζί του. Του απάντησα ότι το κατάλαβα ότι είναι ο άνθρωπός μου την πρώτη φορά που ακούμπησα το κεφάλι μου στο μπράτσο του». Και συμπλήρωσε πως είναι παραδοσιακή γυναίκα εξού και θέλει τον άνδρα μεγαλύτερο σε ηλικία, όπως, ας πούμε, τον προαναφερθέντα αρραβωνιαστικό, που είναι δεκαεπτά χρόνια μεγαλύτερός της. Πόσα κλισέ χωράνε σε μια συνέντευξη βουλευτού σε μεσημεριανάδικο; Οπως αποδεικνύει η Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου –που δήλωσε on camera όλα τα παραπάνω στην εκπομπή «Happy Day» του Alpha –περισσότερα από όσα μπορεί να αντέξει η μέση νοικοκυρά ψηφοφόρος. Πριν, πάντως, οι φεμινίστριες σπεύσουν να σχολιάσουν αρνητικά όσα είπε η γαλάζια βουλευτής και τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να σημειώσω ότι έδωσε και τη μάχη της για την ισότητα των φύλων. Αν και παραδοσιακή γυναίκα. Αποκάλυψε ότι οι συνάδελφοί της την αποκαλούν «θηλυκό Νίκο Παππά» και εκείνη τους λέει να μην την φωνάζουν έτσι, αλλά να λένε αυτόν «αρσενικό Ασημακοπούλου».
Αιγάλεω

«Ο κύριος Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει στο όνομα των ανέργων και των εργαζομένων στο Κερατσίνι και το Αιγάλεω. Δεν τις ξέρει αυτές τις περιοχές, δεν τις έχει δει ποτέ του» είπε χθες στον Flash ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Εγώ τουλάχιστον έχω μείνει δύο χρόνια στο Αιγάλεω!». Αυτή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στη μητσοτακική μπηχτή για την τροπολογία που αφορούσε τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ. Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε αναρωτηθεί «τι θα σκέφτονται οι άνεργοι στο Κερατσίνι και το Αιγάλεω όταν βλέπουν την κυβέρνηση να “χαρίζει” πρόστιμα εκατομμυρίων;». Κάπως έτσι μάθαμε ότι ο Τζανακόπουλος έχει υπάρξει κάτοικος Αιγάλεω για δυο χρόνια. Ε, και; ΟΚ, είναι κατανοητή η τζανακοπουλική ανάγκη για φθηνό λαϊκισμό. Ο σύντροφος Λένιν είχε διαπιστώσει, εξάλλου, πολύ πριν από εκείνον ότι στην πολιτική υπάρχει μόνο σκοπιμότητα. Οπότε πάλι καλά που δεν μας πλασαρίστηκε ως γέννημα – θρέμμα Δυτικής Αττικής επειδή έχουν περηφάνια εκεί και λόγο τιμής.

Συμβουλές

Οι παλιές εποχές του μεγαλείου, τότε που μέχρι και ο «New Yorker» τού έκανε πορτρέτο, έχουν περάσει. Ο ίδιος όμως δεν τις έχει αφήσει στο παρελθόν. Ή τουλάχιστον προσπαθεί. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, αφού προχθές έλυσε τη σιωπή του στο «Newsnight» του BBC, χθες έγραψε και ένα άρθρο στη βρετανική «Guardian», 1.600 λέξεων περίπου, με τίτλο «Οι έξι παγίδες του Brexit που θα νικήσουν την Τερίζα Μέι». Θα έλεγε κανείς ότι προσπαθεί να συμβουλεύσει τη βρετανίδα πρωθυπουργό για το πώς πρέπει να χειριστεί τους Ευρωπαίους. Θα το έλεγε αν δεν έμπαινε στον κόπο να διαβάσει το κείμενο. Στην πραγματικότητα μόλις οι 200 λέξεις αφορούν τη Μέι. Σχεδόν όλες οι υπόλοιπες –τι πρωτότυπο; –είναι αυτοαναφορικές. Οσα τού ‘μαθε η ζωή στις ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις. Και ο βαρουφάκειος ναρκισσισμός δεν είναι το μόνο που έχει μείνει ίδιο. Η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο του συντάκτη, ως είθισται, τον απεικονίζει με εκείνο το σακάκι με την κόκκινη ρίγα στον γιακά. Ευτυχώς, το σουρεαλιστικό στοιχείο του πράγματος, ότι δηλαδή ο άνθρωπος που διαπραγματεύτηκε με τους δανειστές, με αποτέλεσμα το τρίτο Μνημόνιο, τα capital controls κ.τ.λ., μεταλαμπαδεύει την εμπειρία του στους Βρετανούς, επισημαίνεται από τον μεσότιτλο της εφημερίδας: «Δυο χρόνια πριν ο Γιάνης Βαρουφάκης ηγείτο της αποτυχημένης απόπειρας της Ελλάδας να διαπραγματευτεί με την ΕΕ».

Ποστ

«Σήμερα θυμήθηκα –με επίκαιρη αφορμή –κάτι που μου είπε ο Κώστας Καραμανλής όταν μείναμε οι δυο μας μετά από μια συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Θαρρώ ήταν Φεβρουάριος του 2009. Μοναδικός όταν θέλει να πει κάτι με νόημα….Αλλά θα προτιμήσω να μην πω –ακόμη –τι μου είπε τότε –με άλλη αφορμή. Γιατί κινδυνεύω να παρεξηγηθώ. Και δεν θέλω…». Χθεσινό ποστ Ευάγγελου Αντώναρου. Ε, ναι! Ας μην μας πει καλύτερα. Γιατί όπως λέει και μια πολωνική παροιμία «μόνο το παπούτσι ξέρει ότι η κάλτσα είναι τρύπια».