«Καλώ αυτούς που αγαπούν και σέβονται τα ζώα να μην ψηφίσουν Μακρόν!». Η Μπριζίτ Μπαρντό επιβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, την υποστήριξή της στην ακροδεξιά υποψήφια για την γαλλική προεδρία για την οποία λίγο καιρό νωρίτερα είχε δηλώσει: «Αγαπώ πολύ, εδώ και καιρό, τη Μαρίν Λεπέν».

Σε μήνυμά της στο twitter η άλλοτε καλλονή και ιέρεια του γαλλικού σινεμά, που επί δεκαετίες είχε ταυτίσει το όνομά της με τη Γαλλία, σχολίασε «την ψυχρότητα του παγωμένου σαν ατσάλι βλέμματος» του Μακρόν, για να στηρίξει ότι ο αντίπαλος της Λεπέν στον γύρο της Κυριακής δείχνει «περιφρόνηση και έλλειψη συμπόνιας» στα βάσανα των ζώων.

Σε ηλικία 82 ετών σήμερα, η θρυλική BB έχει εδώ και χρόνια αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας για να ασχοληθεί με τα ζώα και να στηρίξει, με ό,τι τρόπο διαθέτει, την οικογένεια Λεπέν από τον πατέρα στην κόρη. Είτε την έχει επηρεάσει ο ακροδεξιός (τέταρτος) σύζυγός της είτε όχι, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Γιατί όμως μας εκπλήσσει; Είναι ακριβώς η ίδια γυναίκα που στο περιβόητο αυτοβιογραφικό της βιβλίο (εκδόθηκε το 2014 και προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων εκ μέρους της οικογένειάς της) είχε γράψει αναφερόμενη στον γιο της «θα προτιμούσα να γεννήσω ένα μικρό σκύλο». Κι ακόμα ότι όταν είδε νεογέννητο το μωρό της, είχε «ένα μικρό κεφάλι νεγροειδούς»…

Το γεγονός ότι έχουν διακοπεί οι σχέσεις με τον γιο και τα εγγόνια της μάλλον ηχεί αυτονόητο.

«Η Γαλλία δεν είναι η μαντίλα. Η Γαλλία δεν είναι το μπουρκίνι στις παραλίες. Η Γαλλία είναι η Μπριζίτ Μπαρντό» είπε πρόσφατα η Μαρίν Λεπέν, ανταποδίδοντας την υποστήριξη που της παρέχει η πρώην σταρ.

Μακάρι η Γαλλία να ήταν η Μπαρντό των νιάτων της, η γυναίκα την οποία ερωτεύθηκαν και πόθησαν τόσοι πολλοί. Το τρομακτικό είναι ότι η χώρα φλερτάρει με την ιδέα να μετατραπεί σε αυτό που είναι σήμερα η Μπριζίτ Μπαρντό. Μια γυναίκα που αγαπά τη Μαρίν Λεπέν. Και όχι τα ζώα…