Βάλτος

«Να μας απαντούσε ο κύριος Μητσοτάκης σε ένα ερώτημα: Πού πήγαν τα λεφτά του σωματείου Αλληλεγγύη, τα εκατομμύρια που συγκεντρώθηκαν. Λέω για το Μαρίκειο σωματείο. Εκατομμύρια συγκεντρώθηκαν τότε και κανείς δεν ξέρει πού πήγαν. Τότε ήμουν γενικός γραμματέας της Πρόνοιας». Τώρα είναι υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος χθες το πρωί στα ερτζιανά άφησε αιχμές για τη Μαρίκα Μητσοτάκη. Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά. Την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής για την Υγεία, είχε σχολιάσει με τον ίδιο τρόπο το αίτημα του προέδρου της ΝΔ να επεκταθεί η έρευνα της Επιτροπής και στο 1996. «Ειλικρινά σας λέω, αν είχα ερωτηθεί θα έλεγα βάλτε την περίοδο αυτή για να απαντήσει η οικογένεια Μητσοτάκη πού πήγαν τα εκατομμύρια που συγκέντρωσε το σωματείο Αλληλεγγύη της αείμνηστης μητέρας για το λεγόμενο Μαρίκειο ίδρυμα. Αφού θέλουν ανταρτοπόλεμο, είμαι από μια περιοχή του Βάλτου που ξέρουμε τι σημαίνει ανταρτοπόλεμος» έλεγε από βήματος. Προφανώς ξέρει και από βάλτους πολιτικής εκμετάλλευσης. Για να κατηγορεί μετά θάνατον κάποια χωρίς να παρουσιάζει στοιχεία.

Κακός σύμβουλος

Μετά και τη δεύτερη επίθεση ήρθε η μητσοτακική ανάρτηση – απάντηση. «Θυμάμαι πολύ καλά την εποχή που η μητέρα μου, ως σύζυγος πρωθυπουργού, είχε θέσει ως στόχο ζωής τη δημιουργία ενός δημόσιου κέντρου αποκατάστασης για άτομα που έπασχαν από αναπηρίες και τετραπληγίες» έγραψε στο facebook. «Θυμάμαι πολύ καλά τη χυδαιότητα με την οποία το ΠΑΣΟΚ τότε (ναι, το ΠΑΣΟΚ του κ. Κουρουμπλή) της είχε επιτεθεί. Η μητέρα μου απογοητευμένη εγκατέλειψε την προσπάθεια, και δεν ήταν άνθρωπος που τα παρατούσε εύκολα! Λυπάμαι πραγματικά που ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος έκανε τα πάντα για να εξαιρεθούν από την Εξεταστική οι δύο περίοδοι της δικιάς του εμπλοκής στο υπουργείο Υγείας, έπεσε τόσο χαμηλά ώστε να αφήσει υπονοούμενα για έναν άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή πριν από πέντε χρόνια. Λυπάμαι διπλά γιατί ο ίδιος, ως άτομο με ειδικές ανάγκες, θα έπρεπε να έχει μια αυξημένη ευαισθησία για τα θέματα αυτά. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Αλλά όταν οι άνθρωποι βρίσκονται κάτω από πίεση δείχνουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα». Η οργή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δικαιολογείται. Θα μπορούσε, άλλωστε, να πει κανείς ότι τα υπονοούμενα Κουρουμπλή για τη Μαρίκα, η οποία αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, ήταν τόσο άστοχα όσο εκείνα που άφηνε για τον ίδιο τον Κουρουμπλή ο γερμανός δημοσιογράφος της «Süddeutsche Zeitung» που του είχε πάρει συνέντευξη τον Φεβρουάριο του 2016. Εγραφε, ανάμεσα σε άλλα, ο Γερμανός: «Δεν βλέπει, αλλά τα ακούει όλα. Ξέρει τα κουτσομπολιά. Πώς συμβαίνει να έχει τόσο ωραίες κυρίες γύρω του;».

Kostas Gioulekas TV

«Στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ένα από τα (παύση) τέσσερα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Το μεγαλύτερο φυσικά στην (κίνηση του χεριού που υποδεικνύει τον χώρο) περιοχή από τη Θεσσαλία έως την Αλεξανδρούπολη. Και βεβαίως το νοσοκομείο, το οποίο στην υγειονομική περιφέρεια, στην οποία ανήκει δέχεται περίπου το 50% του όγκου των περιστατικών. Δηλαδή, περίπου 750.000 με 800.000 άτομα εξυπηρετούνται σε αυτό το νοσοκομείο. Μια επίσκεψη, ένα (ελαφρύς στόμφος στη φωνή) κλιμάκιο από τον τομέα Μακεδονίας – Θράκης στο νοσοκομείο αυτό (αλλαγή πλάνου, ο πρωταγωνιστής και το κλιμάκιο μπαίνουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα). Η διαπίστωση τραγική». Ετσι αρχίζει το διάρκειας 2 λεπτών και 19 δευτερολέπτων βίντεο που ανέβασε χθες ο Κώστας Γκιουλέκας. Πρωταγωνιστής είναι φυσικά ο ίδιος. Διηγείται τα προβλήματα των νοσοκομείων της περιφέρειάς του φορώντας μπλέιζερ και έχοντας το χέρι στην τσέπη. Στο φόντο, εκτός από τα τούβλα του τοίχου του νοσοκομείου, υπάρχει και ταμπλό βιβάν. Τρεις νεαροί με σοβαρό ύφος ενισχύουν το αντιπολιτευτικό κύρος του βουλευτή όταν διερωτάται στο φινάλε: «Ο κύριος Πολάκης, ο κύριος Ξανθός βλέπουν ότι στην υγεία όλα πάνε καλά;». Το κλου όμως είναι πως στο κάτω αριστερό μέρος του πλάνου υπάρχει το λογότυπο KG. Λέτε να είναι το λογότυπο του προσωπικού του καναλιού στο YouΤube; Kostas Gioulekas TV; Να έχουν και οι εθισμένοι στο «Survivor» κάτι ενδιαφέρον να βλέπουν τις ώρες που δεν προβάλλεται η αγαπημένη τους εκπομπή;