Η Ανάσταση πέρασε αλλά το σίριαλ με το Αγιο Φως δεν έχει τελειώσει. Για τον Ανεξάρτητο Ελληνα Δημήτρη Καμμένο τουλάχιστον. Οχι μόνο ποστάρισε φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα με την Μπέτυ Μπαζιάνα και τον Αλέκο Φλαμπουράρη από τη λειτουργία το βράδυ του Σαββάτου για να επισημάνει πως μεταξύ του πολιτικού πατρός του Πρωθυπουργού και της συμβίας του βρισκόταν η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη κρατώντας λαμπάδα –αναμμένη και εξοπλισμένη με το γκάτζετ που συγκρατεί το κερί όταν λιώνει για να μη λερώνεται -, αλλά σχολίασε κιόλας. Να θυμίσω ότι η συριζαία Κερκύρας ήταν η τελευταία από την Κουμουνδούρου που είχε ταχθεί κατά της μεταφοράς του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα και της υποδοχής του με τιμές αρχηγού κράτους. Εγραψε, λοιπόν, ο Καμμένος στη λεζάντα της φωτογραφίας: «Το “ψευτοθαύμα” έκανε το θαύμα του για την ψηφοθηρία όπως το είχα προβλέψει. Μεθαύριο το ίδιο “ψευτοθαύμα” θα ψηφίσει υπέρ ουδετερόθρησκου κράτους. Ωωω του θαύματος όσων παλεύουν να αποσυνθέσουν την ελληνική κοινωνία. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ». Πάντως, αν αντέχει κανείς να ρίξει μια ματιά στο facebook του βουλευτή, θα δει ότι κάνει καμπάνια στα σόσιαλ μίντια για το εν λόγω ζήτημα. Ανέβασε φωτογραφίες που υποδέχονται οι τσολιάδες το Αγιο Φως. Ποστάρισε στιγμιότυπα του ιδίου δίπλα στον μητροπολίτη Μεσογαίας που το περιμένουν στο αεροδρόμιο. Ξαναθυμήθηκε τον Μάκη Μπαλαούρα γράφοντας «πόσα εκατομμύρια “παγανιστές” βγήκαν με το Αγιο Φως στην Ανάσταση;». Αυτή, βέβαια, είναι καλή ψηφοθηρία. Ευλογημένη.

Ψήγματα δημοσιότητας

Παρεμπιπτόντως, εκτός από τον Δημήτρη Καμμένο η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ υποδέχθηκε το Αγιο Φως. Εκτός –παραδόξως –από τον αρχηγό τους. Κάποιοι, δε, ήταν πιο τυχεροί από τους άλλους και πέταξαν και για Ιεροσόλυμα, όπως για παράδειγμα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης. Ο τελευταίος, όταν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα, αφού είπε διάφορα κατανυκτικά και εθνεγερτικά, συμπλήρωσε πως «όσο για κάποιους που για μερικά ψήγματα δημοσιότητας, με ισοπεδωτικό λόγο, προκαλούν το θρησκευτικό αίσθημα ενός λαού, αυτούς είμαι βέβαιος πως θα τους κρίνει η Ιστορία και θα τους πετάξει για πάντα στο μπαλαούρο της λήθης». Η μπηχτή ήταν φυσικά για τον Μάκη Μπαλαούρα. Και την ξεστόμισε κάποιος που δεν έχει κερδίσει ούτε καν τρία από τα γουορχολικά δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας.

Συμπληγάδες

«Ο Ομηρος μας έχει δώσει το δίδαγμα ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη δεν χρειάζεται μόνο δύναμη, αλλά χρειάζεται και μυαλό. Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αφτιά μας στις Σειρήνες και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες Συμπληγάδες». Αλέξης Τσίπρας, έξω από το Σαν Τζιάκομο, το παλιό δημαρχείο της Κέρκυρας, μετά την πρώτη Ανάσταση. Τι κι αν τις Συμπληγάδες τις πέρασε ο Ιάσονας; Σίγουρα ο Πρωθυπουργός γνωρίζει πως το μυθολογικό αυτό θαλάσσιο πέρασμα δεν ήταν κοντά «στη Μυτιλήνη, τη Λέσβο και τα άλλα νησιά».

Θεματοφύλακας

Οι βαρυσήμαντες παρεμβάσεις της Κατερίνας Παπακώστα δεν έχουν τέλος αυτή την περίοδο. Μετά τις διευκρινίσεις περί της σημασίας του Τάματος του Εθνους –αυτό που κατά τα παπακωστικά γραφόμενα θα γίνει πραγματικότητα μόλις επιστρέψει η ανάπτυξη και φύγουν τα Μνημόνια –αποφάσισε να ασχοληθεί με τα εσωκομματικά της ΝΔ. Και συγκεκριμένα τον αντιπρόεδρο Αδωνη Γεωργιάδη λειτουργώντας ως η θεματοφύλακας της γαλάζιας παράδοσης. Εγραψε λοιπόν το Μεγάλο Σάββατο στον λογαριασμό της στο facebook: «Αφού ευχηθώ Καλή Ανάσταση και στον Αδωνι, θέλω να τονίσω ότι η μέρα σήμερα είναι μεγάλη για τη Χριστιανοσύνη για να απασχολεί με τα θέματά του… επειδή όμως πιστεύει ότι, ως αντιπρόεδρος, βάλλεται, θα συμφωνήσω και θα του προτείνω το αυτονόητο… έως ότου κλείσει η Εξεταστική τις εργασίες της να απεκδυθεί του θεσμού. Επίσης η παράταξη δίνει τις μάχες και δέχεται τις επιθέσεις, να τονίσω ότι εδώ διαφωνώ με την προσωπική αναφορά του… τέλος, κανείς δεν είναι πολυτιμότερος της παράταξης στην οποία έχουμε την παράδοση, ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν…». Το κλου, όμως, είναι ότι ο θορυβώδης Γεωργιάδης, που σπανίως αφήνει κάτι να πέσει κάτω, δεν της απάντησε. Θέλει, αναμφίβολα, κάποιου είδους ταλέντο για να προκαλείς τον Αδωνη κι εκείνος να μην καταδέχεται να σου απαντήσει.