Αυτό δεν είναι κυβέρνηση. Ο –παραδόξως –μονίμως χαμογελαστός Πρωθυπουργός με την παρέα του Μαξίμου αποτελούν μια παράφωνη οπισθοδρομική κομπανία, η οποία χρησιμοποιεί σταθερά τη λάσπη κατά των αντιπάλων της, με μοχλό δυστυχώς τους παπαγγελοπούλειους διαύλους σε επιλεγμένους δικαστές που υπηρετούν σε κρίσιμες θέσεις.

Σε άρθρο του κ. Μανδραβέλη με τίτλο «Το χαμένο παράβολο της Δικαιοσύνης» αναφέρονται όλες οι εξοργιστικές μεθοδεύσεις με στόχο την εξόντωση και απομάκρυνση του Ανδρέα Γεωργίου από τη θέση του επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής της ΕΛΣΤΑΤ. Θα έπρεπε ήδη η ηγεσία του Αρείου Πάγου να έχει ασκήσει πειθαρχικές διώξεις εις βάρος των δικαστών που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση. Αλλά είναι ύψιστη υποχρέωση και του υπουργού Δικαιοσύνης να κινήσει αυτός, όπως έχει δικαίωμα από το Σύνταγμα, τις πειθαρχικές αγωγές. Είναι ήδη υπόλογος διότι δεν το έχει κάνει. Αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση γιατί αδρανεί, γιατί δεν φέρνει το θέμα στη Βουλή;

Τα μικρά σταλινάκια που μας κυβερνούν μεγάλωσαν στον κομματικό σωλήνα με το δόγμα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Η ημιμάθεια και η συνακόλουθη κουτοπονηρία τους έχει κάνει να πιστεύουν ότι μπορούν επ’ άπειρον να μας κοροϊδεύουν όλους. Οι θρασύδειλοι, που ανήγαγαν το θράσος σε αρετή, αποκαλούν τη ηθικολογία στην οποία διαπρέπουν ηθική, ενώ είναι ακριβώς το αντίθετό της.

Είναι μάλιστα ιστορικά βεβαιωμένο ότι η ηθικολογία και η πατριδοκαπηλία είναι τα τελευταία καταφύγια των απατεώνων. Στις παραπάνω τακτικές τους αξιοποιούν όλο και περισσότερο τον μπαρουτοκαπνισμένο πολέμαρχο κ. Καμμένο, στον οποίο ο ανεύθυνος Πρωθυπουργός παρέδωσε το υπουργείο Αμυνας σε τόσο κρίσιμους καιρούς για τα εθνικά μας θέματα. Ο ίδιος ο κ. Καμμένος περιέρχεται την Ελλάδα φορώντας στολές παραλλαγής, που δεν είναι για γέλια αλλά για κλάματα. Το μόνο που δεν έκανε ακόμη είναι να φορέσει και ένα καπέλο, σαν και αυτά που φορούσε ο Μέγας Ναπολέων, ο οποίος όμως έλεγε ότι «με τις λόγχες μπορείς να τα κάνεις όλα εκτός από το να καθήσεις επάνω τους».

Τώρα που, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, βλέπουν να πλησιάζει το τέλος τους, γίνονται πιο αδίστακτοι και επικίνδυνοι. Οι Λάρητες του Μεγάρου Μαξίμου ακούν ήδη τα βήματα των Ερινύων…

Ακούω πολλές φορές σοβαρούς ανθρώπους να διερωτώνται και να απορούν όταν βλέπουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να είναι όχι απλώς επιθετικοί, αλλά και προσβλητικοί προς τους συνομιλητές άλλων κομμάτων και κυρίως να μην τους αφήνουν να μιλήσουν, διακόπτοντάς τους συνεχώς φωνασκούντες. Η απάντηση κατά τη γνώμη μου βρίσκεται στην αρχαία ρήση «έξεστι Κλαζομενίoις ασχημονείν». Ετσι έμαθαν, έτσι έγιναν κυβέρνηση και έτσι θα βρεθούν πάλι στην αντιπολίτευση. Τότε, χωρίς την εξουσία που τους αποχαλίνωσε, θα καταρρεύσουν, όχι μόνο ως κόμμα αλλά και ως πρόσωπα. Sic transit gloria mundi.

Ο Φοίβος Ιωαννίδης είναι πρώην υφυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ