Οπως σας είχα πει, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης προκειμένου να παρακάμψει τη διαφωνία του προέδρου της Κεντρικής Ενωσης των Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργου Πατούλη, ο οποίος επέλεξε να απέχει από την Επιτροπή για τις αλλαγές στον Καλλικράτη, αποφάσισε να ξεκινήσει μεμονωμένες επαφές με δημάρχους.

Αυτό αποτέλεσε «κόκκινο πανί» για τον Πατούλη. Ετσι, άρχισε και αυτός να παίρνει σβάρνα την επικράτεια. Κύκλους ενημερωτικών συναντήσεων με τους αιρετούς ονόμασε την απάντησή του στις κινήσεις του υπουργού. «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην περάσει η προσπάθεια άλωσης της Αυτοδιοίκησης από πλευράς κυβέρνησης» είπε χθες από τα Γιάννινα.

Ο… πολυθεσίτης –όπως πολλοί μου τον έχουν χαρακτηρίσει καθότι εκτός από πρόεδρος της ΚΕΔΕ είναι δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών –ανέβασε τον πήχη λίγο ψηλότερα. Κάλεσε λοιπόν τον Σκουρλέτη σε debate για τη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση. Να υποθέσω ότι η επόμενη θέση στην οποία στοχεύει ο Πατούλης είναι διεκδίκηση του πρωθυπουργικού θώκου. Εξού, ίσως, και η επιχείρηση να εκπαιδευτεί στις διακαναλικές αντιπαραθέσεις.