Η Φώφη Γεννηματά βγαίνει επιθετικά τον τελευταίο καιρό και αυτό έχει ωφελήσει τα ποσοστά της Συμπαράταξης. Με αφορμή την άποψη που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με την οποία τάσσεται υπέρ της «Ευρώπης των πολλαπλών επιλογών», η Γεννηματά εστίασε στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, δηλώνοντας πως «εμείς δεν θέλουμε ούτε πολλές ταχύτητες ούτε πολλαπλές επιλογές. Θέλουμε την εφαρμογή των Συνθηκών με όλες τις ρυθμίσεις, περιλαμβανομένων και αυτών για την ενισχυμένη συνεργασία».

ΓΣΕΕ κατά left.gr

Για «λαθροχειρία» κατηγορεί το left.gr η ΓΣΕΕ, με αφορμή τις δηλώσεις του έλληνα συνδικαλιστή στο Βέλγιο Κώστα Κουμπούνη. Ολα άρχισαν πριν από μερικές ημέρες όταν οι δηλώσεις του Κουμπούνη, μεταλλεργάτη και συνδικαλιστή της MWB Βελγίου και της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων στη χώρα, φιλοξενήθηκαν στη γνωστή ιστοσελίδα σε ρεπορτάζ με τον τίτλο: «Αδιανόητη η στάση της ΓΣΕΕ στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων».

Η πραγματικότητα όμως, σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, είναι εντελώς διαφορετική. Ετσι, διακίνησε δήλωση του Κουμπούνη, στην οποία εκείνος τονίζει ότι «ουδέποτε αναφέρθηκα αρνητικά για τη ΓΣΕΕ στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων, γιατί πιστεύω ότι όλα τα ελληνικά συνδικάτα αγωνίζονται για την επαναφορά τους».

Η ΓΣΕΕ εξακολουθεί να κατηγορεί μάλιστα το left.gr ότι, ενώ ανήρτησε τη δήλωση του συνδικαλιστή, εμμένει στον αρχικό τίτλο του ρεπορτάζ, με σαφείς αιχμές εις βάρος της.