Ολα καλά ή σχεδόν όλα, για να είμαι δίκαιος, τα βλέπει στον τομέα του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. «Εχει μειωθεί η εγκληματικότητα, ενώ αλλάζουμε προτεραιότητες προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο πολίτης» τόνισε ο στρατηγός σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «προσπαθεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα όσον αφορά την εγκληματικότητα».

Σχετικά με τη δράση της Αστυνομίας για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, έκανε την εκτίμηση πως «μέσα στο 2017 θα κατασχεθούν, συνολικά, 15 τόνοι κάνναβης».

Για την τρομοκρατία παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ακόμη «ουρές», αλλά εξέφρασε την πεποίθησή του πως «σύντομα θα εξαλειφθούν».

Στα θετικά της συνέντευξης κρατώ την επισήμανση ότι «380 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί στη φύλαξη επισήμων επέστρεψαν ήδη στον δρόμο για την ασφάλεια του πολίτη, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν πολλοί ακόμη».

Για το καυτό θέμα της μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας, ο υπουργός τόνισε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να το τακτοποιήσει όσο το δυνατόν συντομότερα», αλλά για το Μισθολογικό των ενστόλων, ενώ παραδέχτηκε ότι «το δίκαιο είναι να υλοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ», συμπλήρωσε ότι «οι παρούσες συνθήκες δεν επιτρέπουν την άμεση εφαρμογή της».