Το ταμπλό έγραφε Ολυμπιακός – Μπεσίκτας 1-1, αλλά όλοι γνώριζαν ότι οι πραγματικοί μονομάχοι ήταν ο Μπέντο με τον Μαρινάκη.

Την ασπίδα προστασίας του προέδρου του Ολυμπιακού επωμίστηκε ο Εστέμπαν Καμπιάσο. Με το γκολ που πέτυχε, ο Αργεντινός κατάφερε να κρατήσει μακριά τα βέλη των τιμητών του Μπέντο. Με την απλοϊκή ερμηνεία των γεγονότων, ο πρόεδρος είχε δίκιο και ο Μπέντο άδικο που δεν χρησιμοποιούσε τον έμπειρο μέσο.

Οι υπερασπιστές του Πορτογάλου αντιτείνουν το τελικό αποτέλεσμα. Το 1-1 μόνο θετικό δεν μπορεί να θεωρηθεί για τον Ολυμπιακό ενόψει της ρεβάνς. Το πιο ανησυχητικό ήταν η εικόνα της ερυθρόλευκης άμυνας. Ενα σκορποχώρι, πεσμένα φύλλα που σκορπούσαν με το πρώτο φύσημα του ανέμου. Και αυτή την περίοδο οι άνεμοι κατεβαίνουν αγριεμένοι από τον Βόσπορο.

Είναι βέβαιο πως ό,τι κι αν συμβεί σε μία εβδομάδα στην Πόλη, ο Μπέντο θα είναι ο χαμένος. Ο αποκλεισμός θα είναι η κληρονομιά του έργου του Πορτογάλου. Η πρόκριση θα οφείλεται στην πρωτοβουλία του προέδρου να τον απομακρύνει.

Μονά ζυγά δικά μας. Αυτός όμως που θα χάσει πραγματικά απ’ αυτή την αόρατη μονομαχία θα είναι ο Ολυμπιακός. Τα αποτελέσματα θα φανούν μακροπρόθεσμα. Αλλά τότε ποιος θα θυμάται τα πραγματικά αίτια. Το ποδόσφαιρο, το λέμε συνέχεια, δεν έχει μνήμη. Και κάποιοι φροντίζουν να μην έχουν ούτε οι οπαδοί.