Η ΕΡΤ θα φορέσει το χακί και πάλι, μαθαίνω, αρμοδίως και επισήμως. Επανέρχεται από τις κρατικές τηλεσυχνότητες, της ΕΡΤ1, η εκπομπή «Με αρετή και τόλμη» των Ενόπλων Δυνάμεων. Το συνεννοήθηκε, λέει, ο Πάνος ο Καμμένος με τον Ταγματάρχη, όχι κάποιον του ΓΕΕΘΑ, αλλά τον Λάμπη της ΕΡΤ. Και συμφώνησαν πως το επιβάλλει και η στιγμή.

Η εκπομπή θα παρουσιάζει τις δράσεις των Γενικών Επιτελείων, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, τη ζωή στελεχών τους, τη δράση του υπουργείου, συνεντεύξεις ξένων αξιωματούχων και ιστορικά στοιχεία.

Θα κοστίζει λιγότερο…

Το κόστος της δεν θα ξεπερνά –υποστηρίζεται –τα 25.000, άντε τα 30.000 ευρώ ετησίως, ενώ το 2014, οπότε έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ, στοίχιζε 120.000 ευρώ ετησίως. Σκοπός πάντως του ΥΕΘΑ είναι να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του υπουργείου από το μπάτζετ της εκπομπής, την οποία στελεχώνουν άτομα που ανήκουν στη δύναμη του υπουργείου. Στόχος είναι η εκπομπή να γυρίζεται στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, μετά την προμήθεια των αναγκαίων μέσων.

Οι πρώτες, πάντως, βιντεοσκοπήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Star –γιατί όμως εκεί κι όχι στα πλατό της ΕΡΤ;

Την εκπομπή θα παρουσιάζουν η Αλεξία Τασούλη και η Βίκυ Παπαλουκά και θα τη σκηνοθετεί ο Τάσος Μπιρσίμ –αφιλοκερδώς, επισημαίνει αρμοδίως –με αρχισυντάκτη τον Τάσο Ζορμπά.

Το concept του ΥΕΘΑ προβλέπει ότι το υλικό, που αποτελεί ιδιοκτησία των Ενόπλων Δυνάμεων, θα παραμένει εντός του Πενταγώνου, σύμφωνα με τον υπουργό Πάνο, και θα ελέγχεται από τα Επιτελεία πριν δημοσιοποιηθεί. Επίσης, το υπουργείο έχει έρθει σε επαφή με ιδιωτικά κανάλια και περιφερειακούς σταθμούς για την αναμετάδοση της εκπομπής σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους.