Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε χθες στο πλατό της εκπομπής «All Out Politics» του βρετανικού Sky News για μια συνέντευξη με θέμα –τι άλλο; –τη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών.

Το σούπερ στο κάτω μέρος της οθόνης έγραφε «vice president of New Democracy» και ο παρουσιαστής τον σύστησε, με το απαραίτητο βρετανικό αξάν, στο κοινό αποκαλώντας τον «Αντωνις Τζωρτζιάντις». Εκείνος με την πρώτη κιόλας του ατάκα την έπεσε στον Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας ότι το πρόβλημα στην ελληνική οικονομία δεν το προκάλεσαν οι τράπεζες αλλά το κράτος. Κοινώς, ότι πρώτα χρεοκόπησε το κράτος κι έπειτα ακολούθησαν οι τράπεζες. Στοιχειώδες.

Αργότερα, έστειλε και μήνυμα στους απανταχού επενδυτές. «Αν μου επιτρέπετε», είπε, «θα σας δώσω μια συμβουλή, αγοράστε στην Ελλάδα το γρηγορότερο δυνατό. Αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για να αγοράσετε στην Ελλάδα». Η είδηση, βέβαια, δεν είναι τόσο σε αυτά που είπε ο αντιπρόεδρος, αλλά στον τρόπο που τα είπε. Χωρίς τα γνωστά εντός συνόρων ντεσιμπέλ –οι φαν του με δυσκολία θα αναγνώριζαν το ηχόχρωμα της φωνής του –ο Αδωνις φάνταζε statesman. Συμπέρασμα; Ως γνήσιο μιντιακό τέρας, ο Γεωργιάδης μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα τηλεοπτικά περιβάλλοντα.