Μεγάλοι κάδοι συλλογής πράσινου χρώματος με κίτρινο καπάκι έχουν ήδη τοποθετηθεί στα δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου Αττικής. Μέσα στους χώρους των σχολείων τοποθετούνται κουτιά συλλογής –οι λεγόμενοι «χαρτοφάγοι» – προκειμένου να υποδέχονται το χαρτί που πετάνε τα παιδιά είτε μετά το σχολείο, είτε φέρνοντάς το από το σπίτι.

Μάλιστα, σε τακτικά χρονικά διαστήματα, το ειδικό φορτηγό του ΕΔΣΝΑ θα περνά και θα συλλέγει τους μεγάλους κάδους, μεταφέροντας το υλικό στο εργοστάσιο ανακύκλωσης που λειτουργεί στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι από τους πρώτους στο λεκανοπέδιο, που υιοθέτησε το νέο, καινοτόμο πρόγραμμα Ανακύκλωσης Χαρτιού στα σχολεία, που υλοποιούν από κοινού ο ΕΔΣΝΑ και η Περιφέρεια Αττικής, εντάσσοντας τα δημοτικά σχολεία της πόλης στον κύκλο των σχετικών ενημερωτικών δράσεων και εξοπλίζοντάς τα με την απαραίτητη υποδομή. Σε αυτή την κατεύθυνση, η ενημέρωση των μαθητών ξεκίνησε από το 9ο -10ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, προκειμένου τα παιδιά να γνωρίσουν το πρόγραμμα αλλά και τα οφέλη της ανακύκλωσης.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση