Μάλλον δεν περίμενε κάτι τέτοιο η Φώφη Γεννηματά όταν, στη συγχαρητήρια επιστολή που έστειλε τον περασμένο Σεπτέμβριο στον Τζέρεμι Κόρμπιν για την επανεκλογή του, τόνιζε ότι «χρειάζεται ένα κίνημα αντίστασης από τους σοσιαλιστές και τους σοσιαλδημοκράτες» και εξέφραζε την πεποίθηση για «στενή και δημιουργική συνεργασία» του ΠΑΣΟΚ με το Εργατικό Κόμμα. Δεν είχε στο μυαλό της δηλαδή πως η αντίσταση στην οποία αναφερόταν θα είχε στόχο τα μέσα ενημέρωσης. Και η συνεργασία, την καλύτερη εφαρμογή της νικηφόρας συνταγής του Ντόναλντ Τραμπ.

Οπως διαβάζουμε στο Politico, ο στενός κύκλος των Εργατικών προβληματίστηκε πολύ στις γιορτές για τη χαμηλή δημοτικότητα του κόμματος και του αρχηγού του: σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, μόλις το 14% θεωρεί ότι ο Κόρμπιν θα ήταν καλύτερος πρωθυπουργός από την Τερίζα Μέι. Πρέπει λοιπόν κάτι να γίνει. Και η λύση έρχεται από την Ουάσιγκτον. «Είδαμε τι έγινε εκεί» λέει ένας στενός σύμβουλος του Κόρμπιν. «Το να συζητούν για σένα ακόμη και για τους λάθος λόγους είναι καλύτερο από το να μη σε αναφέρουν καθόλου». Με άλλα λόγια, ο αρχηγός των Εργατικών θα γίνει ένας «Τραμπ της Αριστεράς». Θα βγαίνει και θα λέει ό,τι του περνάει από το κεφάλι, θα καταγγέλλει όποιο Μέσο ή δημοσιογράφο δεν του αρέσει, θα ειρωνεύεται, θα κοροϊδεύει και θα χλευάζει. Κι αν προκαλεί αντιδράσεις, τόσο το καλύτερο. Πότε κατέκτησε τα πρωτοσέλιδα; Οταν έκλεινε τα μάτια στις αντισημιτικές εκρήξεις διαφόρων φίλων και συνεργατών του και στη συνέχεια κατήγγελλε τους δημοσιογράφους που το επεσήμαιναν. Ποια συγκέντρωσή του είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία; Εκείνη που διακόπηκε από έναν ακτιβιστή ο οποίος διαμαρτυρόταν επειδή το κόμμα αδιαφορούσε για το μακελειό στο Χαλέπι.

Δεν είναι καλή αυτή η συνταγή για τη Φώφη Γεννηματά, ιδιαίτερα ενόψει της συνάντησης που θα έχει το ερχόμενο Σάββατο με παλιά και σημερινά της στελέχη στο πλαίσιο του διαλόγου για το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς. Δεν είναι καλή παρέα ο Κόρμπιν, όπως δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και φυσικά, δεν χρειάζεται καμιά «αντίσταση» στα μέσα ενημέρωσης. Αλλά αυτό είναι βέβαιο ότι το γνωρίζει.