Βρίσκεται στην «καρδιά» του Κέντρου της Αθήνας, μόλις μία ανάσα από την Πλατεία Συντάγματος. Κι όμως, η «Στοά Εμπόρων» στην οδό Βουλής είναι σκοτεινή, έρημη και εγκαταλειμμένη.

Καταστήματα δεν λειτουργούν στην κεντρική στοά που ενώνει την οδό Βουλής με την οδό Λέκκα. Ελάχιστοι είναι οι πολίτες που περνούν από εκεί, ενώ εδώ και αρκετό καιρό μέσα στη στοά βρίσκουν καταφύγιο άστεγοι.

Πριν από περίπου ένα χρόνο στη «Στοά Εμπόρων» είχε πραγματοποιηθεί η δράση «Ίχνη Εμπορίου». Ήταν μία πρωτοβολία αρχιτεκτόνων που είχε στόχο την ενεργοποίηση μετά από 20 χρόνια της στοάς και των καταστημάτων της. Εργαστήρια, καλλιτέχνες, νέοι επαγγελματίες είχαν χρησιμοποιήσει τους χώρους της στοάς και είχαν παρουσιάσει τις πρωτότυπες δουλειές τους. Ο Οργανισμός Ασφαλίσεως Ελευθέρων Επαγγελματιών –στον οποίο ανήκει η στοά –είχε παραχωρήσει στον Δήμο Αθηναίων τα καταστήματα κι αυτός με τη σειρά του είχε αναλάβει τα λειτουργικά τους έξοδα.
Για όσο διάστημα διήρκεσε το πρότζεκτ η στοά είχε ξαναζωντανέψει και πολύ κόσμος την επισκεπτόταν. Σήμερα όμως η «Στοά Εμπόρων» έχει επιστρέψει στις μέρες παρακμής που περνάει αυτό το κεντρικό σημείο της Πρωτεύουσας εδώ και περίπου 2 δεκαετίες.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση