Χθες, σε μια εκδήλωση στο Κάραβελ παρουσιάστηκε η ελληνική παραολυμπιακή ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στους Αγώνες του Ρίο. Το «παρών» έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος που μετέφερε, όπως είπε, τις ευχές όλων των Ελλήνων για μεγάλες επιτυχίες.

Εκτός όμως από τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα, παρατήρησα ότι βρέθηκαν εκεί και σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Κυριάκος Μητσοτάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης και Βασίλης Λεβέντης.

Δηλαδή, τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στους Παραολυμπιακούς δεν τίμησαν με την παρουσία τους μόνο ο Πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος.

Το άλλο που πρόσεξα ήταν η ταξιθεσία της πρώτης σειράς. Η Φώφη καθόταν μεταξύ Κυριάκου και γενικού γραμματέα του ΚΚΕ. Και μεταξύ αυτής και του Σταύρου –που υποτίθεται ότι οδεύουν προς συνεργασία για την ανασυγκρότηση του μεσαίου χώρου –μεσολαβούσαν όχι μία αλλά τρεις θέσεις.

Ποιοι κάθονταν σε αυτές; Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο βουλευτής Β’ Πειραιά Δημήτρης Καμμένος που εκπροσωπούσε τους ΑΝΕΛ και ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής που εκπροσώπησε την κυβέρνηση.

Α! Και ο Βασίλης Λεβέντης καθόταν μόνος κι έρημος στη γωνία. Λογικό, θα μου πείτε, κανείς από αυτούς που τον παίζουν δεν βρισκόταν στην αίθουσα. Και πια δεν είχε κοντά του ούτε τον εκπρόσωπό του Γιάννη Καλλιάνο.