Τις προάλλες είχε ποστάρει στο facebook για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς. Μια ανάρτηση σε γνήσιο θεοδωρακικό ύφος, που ξεκινούσε «ζει μόνη της στο Χαλάνδρι. Αυτή και ο γιος της. Και κάθε χρόνο φυλάει κατουρημένες ποδιές (έτσι το λέει –έτσι το γράφω) για να χώσει το παιδί σε έναν σταθμό. Να μπορεί να δουλέψει και να μην είναι αναγκασμένη να το παίρνει μαζί της. Σε ένα ραφτάδικο ψιλοδουλεύει δηλαδή. Μανταρίσματα και επιδιορθώσεις».

Χθες, όμως, ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε μαζί με άλλους βουλευτές του κόμματός του και ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Εκτός από τον αρχηγό, λοιπόν, ρωτά και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ανάμεσα στα άλλα, αν θα υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής ώστε να καλυφθούν όλα τα παιδιά που πληρούν τα κριτήρια κι αν έχουν κάνει τίποτα για να εξασφαλίσουν πρόσθετη χρηματοδότηση για το πρόγραμμα. Ευτυχώς, στο αιτιολογικό κείμενο της ερώτησης η προσέγγιση είναι πιο τεχνοκρατική.

Ο Σταύρος καταγγέλλει

Μια και ανέφερα τον Σταύρο, να σας πω ότι στη χθεσινή του ανάρτηση στο facebook για το θέμα του ΕΝΦΙΑ έκανε και μια σοβαρή καταγγελία. Ο Θεοδωράκης θυμίζει ένα κείμενο της «Αυγής» με τίτλο «Πώς δεν θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ». Και συνεχίζει: «Ποιο είναι το απολύτως «συριζαϊκό» της ιστορίας; Οι δύο δικηγόροι που μας καλούσαν σε αντίσταση –μέλη της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά -, όταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έγιναν κυβέρνηση, ορίστηκαν σύμβουλοι του υπουργού κ. Φλαμπουράρη! Τι υπηρεσίες πρόσφεραν και για πόσο καιρό δεν το γνωρίζω. Το 2016 πάντως ήταν στο πλευρό του κ. Δρίτσα και ως μέλη της Επιτροπής Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ αγωνίστηκαν για να μην προχωρήσει η αξιοποίηση του λιμανιού». Τα συμπεράσματα δικά σας