Δεν είναι ό,τι χειρότερο να βλέπεις μια ταινία με έναν χαριτωμένο σκύλο, και ο σκύλος αυτός να πεθαίνει; Ποιός διεστραμμένος εγκέφαλος, λοιπόν, σκέφτηκε να γυρίσει μια – υποτίθεται – feel good ταινία, όπου ο σκύλος πεθαίνει έξι φορές;

Στο «Α dog’s purpose» του Λάσε Χάλστρομ (του «Chocolat», αλλά και του «Χάτσικο: η ιστορία ενός σκύλου»), ο σκύλος που πρωταγωνιστεί πεθαίνει και μετενσαρκώνεται συνεχώς μέχρι να βρει τον σκοπό του στη ζωή. Στην αρχή είναι αρσενικό γκόλντεν ριτρίβερ. Πεθαίνει με ευθανασία και επιστρέφει ως θηλυκό λυκόσκυλο. Ξαναπεθαίνει και ξαναεπιστρέφει ως διαφορετική ράτσα κάθε φορά, και στο τέλος καταλήγει με τον Ντένις Κουέιντ. Για να μη μας πάρει από κάτω, στο ενδιάμεσο κάνει αστεία για το πόσο νοστιμότερο είναι το φαγητό όταν το τρως από τα σκουπίδια, και άλλα χαριτωμένα.

Το βιβλίο στο οποίο βασίζεται η ταινία ήταν στη λίστα με τα μπεστ σέλερ των «New York Times» επί 49 συνεχόμενες εβδομάδες. Και αν διαβάσετε την περίληψή του στην Wikipedia, θα διαπιστώσετε ότι είναι ακόμη πιο ψυχοπλακωτικό από την ταινία. Ευτυχώς δεν υπάρχει ακόμη προγραμματισμένη ημερομηνία προβολής της στην Ελλάδα – η αμερικανική πρεμιέρα είναι στις 27 Ιανουαρίου.