Βρήκα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ –711 ολόκληρες λέξεις –για το θέμα της δικαστικής ανακίνησης της υπόθεσης του Ανδρέα Γεωργίου και της ΕΛΣΤΑΤ. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Σε γενικές γραμμές επιτίθεται στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της αλλά και για τις σχέσεις της με την καραμανλική Δεξιά.

Εμένα όμως άλλο μου έκανε εντύπωση. Η κατακλείδα, την οποία θα σας παραθέσω αυτούσια. «Στον ΣΥΡΙΖΑ», γράφει, «σε λίγο δεν θα αναγνωρίζουν τον εαυτό τους. Με συνεργάτες την εθνικολαϊκιστική Δεξιά του κ. Καμμένου και την καραμανλική Δεξιά του κ. Παπαγγελόπουλου και με την υιοθέτηση και εφαρμογή σκληρών δογματικών μέτρων λιτότητας προτείνουμε τη μετονομασία σε Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Δεξιάς, θα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα». Ως γνωστόν, οι πρώην «σύντροφοι» επιφυλάσσουν πάντα τις χειρότερες κακίες ο ένας για τον άλλον.

Στ’ άρματα, στ’ άρματα

Δεν χαίρονται όλοι με τα όψιμα φλερτ του Τσίπρα με τη Σοσιαλδημοκρατία και δεν εννοώ το ΠΑΣΟΚ. Η συμμετοχή του Πρωθυπουργού –ως παρατηρητή –στη συνάντηση Σοσιαλιστών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ δεν θα πέρναγε ασχολίαστη από το ΚΚΕ και προφανώς όχι επειδή το ιστορικό κόμμα της Αριστεράς ζηλεύει τις νέες μεταλλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας να πάρουν ολοκληρωτικά τη θέση του ΠΑΣΟΚ, εξελίσσονται στα πιο αγαπημένα παιδιά της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και είναι απόλυτα λογικό, αφού δίνουν «αριστερό» άλλοθι στις αντίστοιχες κυβερνήσεις της ΕΕ, που υλοποιούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με αυτήν που υλοποιεί στην Ελλάδα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», σημείωσε ο Περισσός.

Και συμπλήρωσε ελληνοποιώντας την κριτική του: «Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο οικοδεσπότης της σύναξης γάλλος πρόεδρος Ολάντ, του οποίου η κυβέρνηση πριν από λίγο καιρό πήρε πολύ σκληρά μέτρα σε βάρος των γάλλων εργαζομένων, επικαλούμενη κι αυτή τις «βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ», όπως κάνει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του νέου γύρου επίθεσης της β’ αξιολόγησης». Η αλήθεια είναι πως και το ΚΚΕ ανήκει σε αυτούς που έχουν καλή μνήμη και δεν ξεχνάνε –όπως κι εγώ –τα «Ολαντρέου» που κάποτε είχε πει ο Αλέξης χλευαστικά για τον γάλλο πρόεδρο.

Μαζί στο νέο τους σπίτι

Ηταν πολύ συγκινητικό ομολογώ. «Ξεκίνησα δίνοντας τις ευχές μου στον πρόεδρο της ΝΔ για ένα καλό, καινούργιο ξεκίνημα μέσα από τις νέες εγκαταστάσεις του κόμματος εδώ, στην περιοχή του Μοσχάτου. Εύχομαι να είναι ένας χώρος δημιουργίας, έμπνευσης και παραγωγής εθνικού και κοινωνικού έργου (…). Δεν παύω να έχω τον νου μου και την καρδιά μου στην Ελλάδα. Και πρέπει να πω ότι σε αυτήν την καινούργια προσπάθεια, στο καινούργιο ξεκίνημα τηςπαράταξης και του προέδρου, θα είμαι κοντά του» είπε ο ένας.

«Αγαπητέ Δημήτρη, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και είναι ιδιαίτερη η χαρά μου να σε καλωσορίσω στο καινούργιο σου σπίτι. Διότι είπα ότι είσαι επίτροπος της Ελλάδας σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο χαρτοφυλάκιο, παραμένεις, όμως, ένα στέλεχος της μεγάλης μας παράταξης και αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια για τη δράση την οποία αναπτύσσεις» απάντησε ο άλλος. Αναφέρομαι στη χθεσινή συνάντηση του επιτρόπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα νέα γραφεία της ΝΔ, στο επίκεντρο της οποίας βέβαια ήταν το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό και τα θέματα ασφάλειας στην Ευρώπη.

Το κλου σας το κράτησα για το τέλος και ήταν όταν στην ξενάγηση του επιτρόπου «στο νέο του σπίτι», ο Αβραμόπουλος είπε κάτι σε στυλ όσο πιο μακριά από το κέντρο τόσο πιο κοντά στην κοινωνία. Ε! Εύκολο να το λες από το κέντρο των Βρυξελλών.

Τσιτάροντας Λίνκολν

Τελικά το καθιέρωσε. Αναφέρομαι στον Χάρη Θεοχάρη και στη νέα του ανάρτηση στο facebook. Δεν ξέρω αν θυμάστε τις προάλλες που σας έλεγα ότι αντιγράφει τον πρώην αρχηγό του και ποστάρει διάφορα στο facebook και μετά το γραφείο Τύπου του στέλνει δελτία Τύπου «ανάρτηση Χάρη Θεοχάρη στο f/b».

Προχθές, λοιπόν, σχολίασε την πρόβα για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, αλλά το ρεπορτάζ για την Παναγιά την… Κανάλα δεν μου άφησε χώρο να φιλοξενήσω το σχόλιό του. Το οποίο αρχίζει ως εξής: «Παρακολουθήσαμε άλλη μια πράξη στο κακοστημένο έργο του κ. Παππά και της κυβέρνησηςγια το στήσιμο της αριστερής διαπλοκής». Και καταλήγει: «Ωστόσο, είναι αξίωμα στην πολιτική ότι μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ,αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα».

Η αλήθεια είναι ότι συμφωνώ –και είμαι και μεγάλος θαυμαστής του Αβραάμ Λίνκολν που το είπε –αλλά έχω να προτείνω να προσπαθήσει να κλείνει τα ποστ με δικά του ευφυολογήματα. Αν θέλει να κάνει εντύπωση.