Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) σχετικά με όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα και αφορούν τους ολυμπιονίκες του Ρίο, όπως απαξιωτικές αναφορές, δηλώσεις εναντίον τους και άλλα γεγονότα που κορυφώθηκαν με την απουσία της Κορακάκη από την υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Με έκπληξη παρακολουθούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα να κλιμακώνονται δηλώσεις, πράξεις και παραλείψεις εις βάρος των Ολυμπιονικών του Ρίο και όχι μόνο. Ηθελημένα; Αθελα; Εκ παραδρομής;
Σε κάθε περίπτωση, αλλά και προς κάθε κατεύθυνση, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών θυμίζει ότι οι Ελληνες Ολυμπιονίκες υπερβάλλοντας εαυτόν, προκαλούν την εθνική υπερηφάνεια και την ανάταση στους απανταχού Ελληνες, σε χαλεπούς καιρούς.
Οσοι υιοθετούν συμπεριφορές μικροπρέπειας, απαξίωσης και σαρκασμού εις βάρος εκείνων που δύνανται ακόμη να εμπνέουν τη νεολαία και να παρακινούν τις επιδόσεις της, ας γνωρίζουν ότι τέτοιου είδους πρακτικές, κάτω από το μικροσκόπιο της κριτικής σκέψης και της κοινωνικής αξιολόγησης αποσυντίθενται πλήρως, αφήνοντας έκθετους τους εμπνευστές τους».