Ενα τρένο περνάει από την οθόνη μας, και μέσα από τα παράθυρά του διακρίνουμε κάποιους τύπους να στέκονται στην απέναντι πλευρά των γραμμών και να το χαζεύουν. Να κάνουν trainspotting, δηλαδή. Λες;

Πάνω στον ήχο της μηχανής του τρένου αρχίζουν να ακούγονται τα ντραμς από το «Lust for life» του Ιγκι Ποπ. Λες;

Το τρένο φεύγει από το πλάνο και όταν βλέπουμε τους τέσσερις μάγκες με τα χέρια στις τσέπες, είμαστε πλέον σίγουροι. Είναι ο Σπαντ (Γιούεν Μπρέμνερ), ο Ρέντον (Γιούαν Μακ Γκρέγκορ), το Αρρωστάκι (Τζόνι Λι Μίλερ) και ο Μπέγκμπι (Ρόμπερτ Κάρλαϊλ). Με λιγότερα μαλλιά, περισσότερα κιλά, αλλά ζωντανοί και όρθιοι – μεγάλη υπόθεση αν θυμηθούμε τη ζωή που έκαναν όταν τους πρωτογνωρίσαμε. Η πρωταγωνιστική τετράδα του «Trainspotting» (1996), επιστρέφει μετά από 20 χρόνια στη μεγάλη οθόνη με το «Trainspotting 2».

Η ταινία, με τον Ντάνι Μπόιλ και πάλι στην καρέκλα του σκηνοθέτη, θα είναι χαλαρά βασισμένη στο «Porno» του Ιρβιν Γουέλς, βιβλίο-σίκουελ του «Trainspotting». Η πρεμιέρα της είναι προγραμματισμένη για τις 27 Ιανουαρίου 2017 στην Αγγλία, 3 Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ και 10 Φεβρουαρίου στον υπόλοιπο κόσμο.