Κατατέθηκε χθες το απόγευμα στη Βουλή ο εκλογικός νόμος, διαψεύδοντας εκείνους που τον περίμεναν στα τέλη της εβδομάδας. Στόχος, όπως σας έχω ξαναγράψει, είναι να ψηφιστεί έως τις 20 Ιουλίου. Ετσι, το πρωί της Πέμπτης θα ξεκινήσει με κανονικές διαδικασίες η συζήτησή του στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για να καταλήξει στη συνέχεια στην Ολομέλεια.

Τη Δευτέρα χτυπά ο Θεοχάρης

Οι ζυμώσεις στον χώρο του Κέντρου συνεχίζονται και τα κόμματα, αντί να ενώνονται ή έστω να συγκλίνουν, πληθαίνουν εδώ και καιρό.

Την ερχόμενη Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην Πειραιώς, ο ανεξάρτητος –πρώην ποταμικός –βουλευτής Χάρης Θεοχάρης θα κάνει τα αποκαλυπτήρια της νέας του πολιτικής κίνησης, με το όνομα Δημοκρατική Ευθύνη, για την οποία πρώτος σας έγραψα από την Τετάρτη 29 Ιουνίου.

Στο εγχείρημα, υπενθυμίζω, θα μετέχει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος, στο πάνελ όμως μαζί με τον Θεοχάρη θα βρίσκονται πέντε νέοι επιστήμονες από διαφορετικές περιοχές της χώρας και θα παρουσιάσουν τους βασικούς άξονες της κίνησης.