Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει τυμπανοκρουσίες για το ταξίδι στο Λονδίνο ούτε για την αυθημερόν πτήση που ακολουθεί, την Τετάρτη στη Φρανκφούρτη για τη συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι, στην έδρα της ΕΚΤ. Πληροφορούμαι ωστόσο ότι οι επαφές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη βρετανική πρωτεύουσα είναι από εκείνες που χτίζουν πρωθυπουργικό χαρακτήρα και αποτελούν επένδυση για το μέλλον.

Μεταξύ άλλων, σήμερα και αύριο στο Σίτι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι προσκεκλημένος σε road show που διοργανώνουν η Deutsche Bank με την Goldman Sachs, ενώ θα έχει συναντήσεις με τη διοικητική ομάδα του διεθνούς επενδυτικού οίκου Pimco και το επιτελείο των «Financial Times».

Σε γεύματα και δείπνα με το ελληνικό στοιχείο που δραστηριοποιείται στο διεθνές χρημαστηριακό κέντρο, εξάλλου, θα έχει και από πρώτο χέρι μια αποτίμηση των συνεπειών του Brexit. Στη Συγγρού, μάλιστα, δεν αποκλείουν κάποιοι από τους επενδυτές που θα δει ο Κυριάκος στο Λονδίνο να έρθουν συντόμως, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, στην Αθήνα. Το εύχομαι και ελπίζω να μην προκληθεί τράφικ με τους επενδυτές που θα φέρει ο Τσίπρας από το Πεκίνο.