Θα συμφωνήσω με τον υπουργό Παππά και θα ζητήσω μαζί του «αποχή από τη διαστρέβλωση και το ψέμα».

Και θα συμφωνήσω διότι είμαι φανατικός οπαδός της έμπρακτης μεταμέλειας: να ζητάει αποχή ο Παππάς από τη διαστρέβλωση και το ψέμα είναι σαν να αναλαμβάνει μετανιωμένος ο Φάρατζ πρωτοβουλία εναντίον του Brexit. Μπράβο υπουργέ!..

Αλλά από τη στιγμή που συμφωνήσαμε με τον Παππά ότι τέρμα τα ψέματα και οι διαστρεβλώσεις, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω και με τη δήλωσή του ότι η επιστολή – έγκληση που η Κομισιόν έστειλε στον Παππά «δεν έχει σχέση με τη διαδικασία των αδειών».

Οχι! Καμία σχέση!

Ενα πρωί ξύπνησε ο επίτροπος Ετινγκερ και είπε: «Δεν γράφω μια επιστολή στον Παππά για το Euro; Μπορεί να έχει κανένα σίγουρο!».

Να θυμίσω απλώς ότι πριν από δύο μήνες (τέλη Μαΐου, για την ακρίβεια…) σημείωνα εδώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να προχωρήσει η διαδικασία παρέμβασης στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο όπως την προπαγανδίζουν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της.

Για αντικειμενικούς λόγους που αφορούν τη συνταγματικότητα της μεθόδευσης. Αλλά κι επειδή είχα επιστρέψει λίγο νωρίτερα από τις Βρυξέλλες όπου μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι όλοι οι κοινοτικοί αξιωματούχοι περισσότερο με ρωτούσαν για τον Παππά παρά για τον Τσίπρα.

Οι άνθρωποι είχαν προεξοφλήσει την αξιολόγηση (πράγμα που είχα μεταφέρει στους αναγνώστες…) και έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις άλλες «πρωτοβουλίες» της κυβέρνησης: ανεξάρτητες Αρχές, τηλεοράσεις, Τύπος, Δικαιοσύνη…

Ρωτούσαν δηλαδή να μάθουν γενικότερα για ζητήματα που εμπίπτουν στον τομέα του «κράτους δικαίου». Οχι από περιέργεια αλλά από ανησυχία.

Αυτή η ανησυχία εκφράστηκε τελικά στην επιστολή του επιτρόπου Ετινγκερ –και θα υπάρχει συνέχεια.

Προφανώς οι εξηγήσεις που διαφήμιζε ότι έδωσε ο υπουργός Παππάς είτε δεν δόθηκαν ποτέ είτε δεν έπεισαν κανέναν.

Προφανώς δεν απορρίφθηκε καμία έγκληση των ιδιωτικών σταθμών από την Κομισιόν όπως πάλι ο υπουργός Παππάς και τα παπαγαλάκια του διαφήμιζαν.

Προφανώς από κανέναν δεν έχει γίνει αποδεκτή η διαδικασία όπως πανηγύριζε προχθές η «Αυγή», εξού κι οι προσφυγές υπερβαίνουν τις εξήντα –υποθέτω θα της το είχε πει ο Παππάς, αλλά πριν κηρύξει την αποχή…

Προφανώς δεν ισχύει τίποτε από τα παραπάνω και η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Πάνε πια αυτά. Εφεξής ο αρμόδιος υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα απέχει από τη διαστρέβλωση και το ψέμα.

Κι εμείς θα μείνουμε τελικά με την απορία.

Με τι μπλέξαμε άραγε; Με Παππα-τζήδες ή με Παππά-ρες;