Με πολλά παρατράγουδα και σκηνικά έντασης σημαδεύτηκε η… αλλαγή έδρας της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που μεταφέρθηκε (όχι όμως για όλες τις συνεδριάσεις) από τον Κορυδαλλό στο Εφετείο της Αθήνας.

Χρειάστηκε να περάσουν 14 μήνες από την έναρξη της διαδικασίας για να ικανοποιηθεί το βασικό αίτημα των παραγόντων της δίκης. Κι όταν πια η αλλαγή αυτή έγινε πραγματικότητα, σχεδόν τίποτα δεν λειτούργησε όπως κανείς θα περίμενε… Η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα, έκανε λόγο για ένα καλοστημένο σχέδιο με στόχο να επιστρέψει η δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό.

«Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω. Εβρισε εμένα (σ.σ. ο Ρουπακιάς). Εδειξαν το πρόσωπό τους. Τι είναι. Μια εγκληματική οργάνωση. Πρέπει να αλλάξουν οι καταστάσεις εδώ. Και το κοινό είναι πολύ προκλητικό. Με έβρισε. Εχουν απέναντί τους μια χαροκαμένη μάνα. Μου άρπαξαν το παιδί μου και με προκαλούν. Είναι ένα καλοστημένο σχέδιο. Εγώ θα τους στείλω εκεί που πρέπει να πάνε, στη φυλακή. Δεν θα με στείλουν αυτοί» είπε η Μάγδα Φύσσα μετά το τέλος της χθεσινής διαδικασίας.

Είχε προηγηθεί μία επεισοδιακή σκηνή με πρωταγωνιστή τον χρυσαυγίτη δολοφόνο του Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά στη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, επιχειρώντας να… κρυφτεί από τον φωτογραφικό φακό. Και όλα αυτά γιατί δεν είχαν ληφθεί τα αυτονόητα μέτρα ασφαλείας, ώστε να μη συναντώνται, τουλάχιστον εντός της αίθουσας, οι δύο αντίδικες πλευρές.

Οι τόνοι ανέβηκαν πάντως και κατά την εξέταση μάρτυρα, φίλου του Παύλου, καθώς συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν πληροφορίες για την προσωπικότητα του θύματος σχετικά με τις απόψεις του ακόμα και για τις καλόγριες και τους παπάδες!