Ετοιμη να περιγράψει καρέ καρέ τη συνάντησή της με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και όσα διαδραματίστηκαν σε εκείνο το ραντεβού εμφανίζεται η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία έχει κληθεί για σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η ανώτερη εισαγγελική λειτουργός, όπως είναι γνωστό, έχει καταγγείλει εγγράφως και επωνύμως τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης για παρεμβάσεις στην άσκηση των καθηκόντων της σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ολα όσα είχε καταγράψει στην αναφορά της έφτασε η ώρα να τα πει δημόσια στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα δεχθεί βροχή ερωτήσεων από τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων.

«Αλλο να διαβάζεις όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα σε μια άψυχη κόλλα χαρτί και άλλο να έχεις μπροστά σου την πρωταγωνίστρια της ιστορίας να εξιστορεί όλα όσα έζησε» έλεγε χαρακτηριστικά δικαστική πηγή θέλοντας να καταδείξει την κρισιμότητα της εξέτασης Τσατάνη.

Δίπλα της θα βρεθεί ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Θέμης Σοφός. Κι αν ήδη διατυπώνονται… ενστάσεις για την παρουσία του νομικού της παραστάτη σε μια εξέταση που δικονομικά δεν προβλέπεται η παρουσία δικηγόρου, υπάρχει και ο αντίλογος.

«Ο δικηγόρος της θα έχει απλώς υποστηρικτικό ρόλο και όχι ουσιαστικό κατά τη διάρκεια της εξέτασης της εντολέως του. Θα είναι δηλαδή κάτι σαν τους συμβούλους που κατά πάγια τακτική συνοδεύουν τους υπουργούς» λένε οι ίδιες δικαστικές πηγές.

Η συνέχεια της ιστορίας όχι επί της οθόνης, όπως συνηθίζουμε να λέμε, αλλά εντός της αίθουσας όπου θα συνεδρίαζε από το πρωί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για θέματα Δικαιοσύνης.