Ψάρι εποχής που τρώγεται και το κόκαλο, δυστυχώς όχι και το κεφάλι…

Υλικά
1 κιλό σαρδέλες
1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
4 λεμόνια (τον χυμό τους)
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
4 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένο)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες (κεφάλι και εντόσθια και λέπια). Πλένουμε με αρκετό νερό, ρίχνουμε αλάτι και τις αφήνουμε σουρωτήρι. Βάζουμε στο ταψί το σκόρδο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε μέσα τις σαρδέλες τη μία πάνω στην άλλη και τις αφήνουμε να ψηθούν στους 200 βαθμούς Κέλσιου για περίπου 20 λεπτά. στο τέλος ρίχνουμε από πάνω τον μαϊντανό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από