Συµβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, γιατί όχι και στους Ευρωσοσιαλιστές; Πληροφορήθηκα λοιπόν, με ελαφρά καθυστέρηση, ότι µετά την κοινή συνέντευξη του Γκι Φέρχοφστατ µε τον Σταύρο Θεοδωράκη στις Βρυξέλλες, ο Τζιάνι Πιτέλα, επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών –στους οποίους θυµίζω ότι ανήκουν οι ποταµικοί -, κάλεσε στο γραφείο του τους ευρωβουλευτές του κόµµατος Μίλτο Κύρκο και Γιώργη Γραµµατικάκη για να τους εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την κοινή εκδήλωση µε τον επικεφαλής των Φιλελευθέρων.

Μαθαίνω ότι στην απάντησή τους οι ποταµικοί το γύρισαν στην πλάκα, θυµίζοντάς του το φλερτ των Σοσιαλιστών µε τον Τσίπρα, λέγοντάς του ότι έχουν κι αυτοί τη φωλιά τους λερωµένη.

Μάλιστα ο Γραµµατικάκης το πήγε ένα βήµα παραπάνω και είπε κατά λέξη στον Πιτέλα: «Να ξέρεις ότι αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερή πολιτική και σ’ το λέω εγώ που είµαι παλιός αριστερός». Πιο καθησυχαστικός ο Μίλτος Κύρκος, µε το γνωστό µειλίχιο ύφος του, είπε στον αιφνιδιασµένο Πιτέλα «να µην ανησυχεί για διαρροές».

Αυτό εµένα µου θυµίζει τακτική καλού µπάτσου – κακού µπάτσου, φαίνεται πάντως ότι η αντίδραση του Ιταλού, αν µη τι άλλο, τους ικανοποίησε. Ολες οι σχέσεις άλλωστε –ακόµη και οι πολιτικές –έχουν τις ζήλειες τους.