Μια δήλωση περί «εγκληματικής και αντισυνταγματικής» διάταξης που υπερψηφίστηκε με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο, δικαίως προκαλεί τσουνάμι αντιδράσεων, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που αναφέρεται στον αυξημένο ΦΠΑ στα νησιά και προέρχεται από μέλος της κυβέρνησης.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως η ΝΔ και η Ενωση Κεντρώων, ζήτησαν την άμεση παραίτηση του υπουργού, ενώ πλειάδα βουλευτών ξιφούλκησαν για μια παραδοχή που δείχνει απίστευτη. Το πρόβλημα, ωστόσο, για όσους αναζητούν αντίμετρα απέναντι στον παραλογισμό είναι ότι την επίμαχη  δήλωση έχει κάνει ο Πάνος Καμμένος.
Ο υπουργός Αμυνας έχει περίπου το ακαταλόγιστο - αν κρίνει κανείς από τη σιωπή του Μαξίμου και τη γενικότερη αδιαφορία που καταγράφεται στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τη νέα παρέμβασή του.
Εξίσου αδιάφορος για τις αντιδράσεις εμφανίζεται και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο οποίος όχι μόνο δεν ανασκεύασε, αλλά απαξιώνει τους επικριτές του αποφεύγοντας κάθε απάντηση. Συνεργάτες του παρέπεμπαν στο συνολικό περιεχόμενο της δήλωσης, θεωρώντας το θέμα λήξαν εν τη γενέσει του.
Ο Καμμένος, λοιπόν, ξεσπάθωσε από το Επιμελητήριο Σύρου για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, που ο ίδιος και το κόμμα του είχαν υπερψηφίσει δύο 24ωρα νωρίτερα.
Η υπουργική έκρηξη έφερνε λίγο στην κλασική σκηνή με τον Μαυρογιαλούρο που μούντζωνε τον εαυτό του, αλλά - φευ - όσοι βρίσκονταν στο ακροατήριο δεν είχαν, τελικά, την τύχη να ζήσουν τη μετάνοια Καμμένου.
Αντιθέτως, ο υπουργός Αμυνας επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο ηρωισμού, εξηγώντας ότι είχε ορθώσει ανάστημα για να μη θιγούν οι ένστολοι και τα κατάφερε, αλλά «τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση» δεν κέρδισε το στοίχημα για τον ΦΠΑ στη νησιωτική ζώνη. Υποσχέθηκε, δε, αποκατάσταση «με τα πρώτα αποτελέσματα της εποχής της ανάπτυξης»...  
Για να έχετε όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού του προέδρου Πάνου, σας λέω ότι βρέθηκε στην Ερμούπολη για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου Ζαφείρη και του Πεδίου Βολής Βάρης. Για τον λόγο αυτόν, υπογράφηκε και Σύμφωνο Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ του Καμμένου και του δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού, που αποβλέπει στην ανάπτυξη της Σύρου, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και διανοίγει νέες προοπτικές για το νησί. Να την η ανάπτυξη λοιπόν.
Το κλου της εκδήλωσης η παρουσία του μητροπολίτη Δωρόθεου, που σύμφωνα με σχετική τοπική ανακοίνωση «ευλόγησε την υπογραφή του Συμφώνου, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου Πρωτοπρεσβύτερο Φλαβιανό Αλμπέσκου και τον Αρχιδιάκονο Αλέξιο Παπαδόπουλο»...
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από