Εμένα έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα μου να τα λέω, εξού και αποφάσισα να δώσω τον λόγο και σε κάποιον άλλο, διότι με ξέρετε, είμαι του πλουραλισμού των απόψεων εγώ. Ειδικά όταν… συμφωνούν με τις δικές μου!

Μεταφέρω λοιπόν άνευ ετέρας, και mot a mot (γαλλικούρα είναι αυτή…) που λένε, όσα είπε χθες ο πρόεδρος Αλέκος «έβαλα τα χέρια μου κι έβγαλα τα μάτια μου» Αλαβάνος αναφορικά με το Υπερταμείο που έφερε στη ζωή μας ο λαοπρόβλητος πρόεδρος Αλέξης: «Μιλάμε για μια μεγάλη προδοσία. Ούτε οι χούντες έχουν κάνει τέτοιο ξεπούλημα, ούτε ο Μεταξάς, ούτε ο Παπαδόπουλος. Αμφιβάλλω εάν πολιτικοί από τον δεξιό χώρο θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Με αυτή τη συμφωνία γινόμαστε αποικία»!!

Στην ίδια συνέντευξη (στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά του φίλου μου τού Κουρτάκη) είπε και το ακόλουθο σχετικό:

«Είναι δυνατόν να θεωρείτε τον Φλαμπουράρη, τον Βούτση, τον Παππά, υποδείγματα του νέου πολιτικού που έρχεται από την Αριστερά; Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από αυτή. Δεν πούλησε καμία άλλη κυβέρνηση και σε τόσο χρονικό βάθος όλη την εθνική περιουσία»!..

Ανευ περαιτέρω σχολίων, ανασύρω στίχο τραγουδιού υπό τον τίτλο «Εγώ κι εσύ», ενός σπουδαίου ντουέτου από τα πολλά που έκαναν Βοσκοπούλας – Μαρινέλλα. Ναι, σωστά το μαντέψατε, το «τα λόγια είναι περιττάαααααα»!..

Και η Αρχαία Ολυμπία;

Από τους πολλούς που έχουν φρικάρει με την κυβέρνηση «τρελάθηκε τ’ αφεντικό και τα ‘βαλε όλα τζάμπα» είναι και η Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, πληροφορούμενη ότι στον κατάλογο των υπό εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου συμπεριλαμβάνεται και το ΟΑΚΑ!

Μα αυτό ανήκει στην ΕΟΑ, πώς μπορούν να το εκποιήσουν; Είναι με τα καλά τους; Πρόκειται για άθλια απόφαση, μου είπε χθες, διαμαρτυρόμενος και τελών εν οργή, φίλος μου μέλος της Επιτροπής.

Είναι αυτός που με ενημέρωσε ότι σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως η ολομέλεια της ΕΟΑ προκειμένου να δει πώς θα αντιδράσει απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης.

Δεν ξέρω τι θα κάνουν, και πώς θα το κάνουν. Εχω όμως την αίσθηση ότι εδώ που φτάσαμε, είναι καλύτερα να ασχοληθούν με το πώς θα διασώσουν την… Αρχαία Ολυμπία, διότι έτσι όπως έχει αγριέψει το μάτι τους αυτών εδώ, δεν το ‘χουν σε τίποτε να εκποιήσουν ας πούμε το αρχαίο θέατρο ή και την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Τώρα δε που το σκέφτομαι αυτό το τελευταίο είναι «μούρλια» ιδέα –θα γινόταν ένα event μπουκιά και συχώριο!..

Εχουμε κι άλλες δουλειές…

Φίλος πρώην γενικώς (βουλευτής, υπουργός και διάφορα άλλα) με επιτίμησε χθες το μεσημέρι διότι δεν ανέδειξα επαρκώς την προσωπικότητα του περίφημου Παραστατίδη, τον οποίο θεωρεί και αυτός, όπως και εγώ, πραγματικό υπόδειγμα «πολιτικής… συνέπειας» (Μπαμπινιώτης, λήμμα με φωτό, τα έλεγα και χθες).

Ελλιπές το πορτρέτο, μου επισήμανε.

–Παρακαλώ;

Πρώτον, ο Παραστατίδης όχι μόνο ψήφισε Μνημόνιο –το πρώτο, του Γιώργου –αλλά ψήφισε και το Μεσοπρόθεσμο. Το δεύτερο Μνημόνιο δεν ψήφισε, και διεγράφη. Οταν δε ανέλαβε ο Βενιζέλος, και δεδομένου ότι είχε παραιτηθεί και ο Φλωρίδης αλλά για άλλους λόγους από βουλευτής, τον παρακάλεσε να τον πάρει πίσω στο ΠΑΣΟΚ για να είναι υποψήφιος στο Κιλκίς. Ο Βενιζέλος τον πήρε, αλλά μετά ο άνθρωπός σου, βλέποντας ότι το ΠΑΣΟΚ καταρρέει, έριξε γέφυρες στον ΣΥΡΙΖΑ. Και μην τον ξαναπείς φαρμακοποιό.

–Πώς να τον πω, αφού φαρμακοποιός είναι…

Ηταν φαρμακοποιός του ΟΓΑ. Ποτέ δεν είχε φαρμακείο δικό του. Θα μας τρελάνεις;

Πραγματικά, όρεξη που την έχω κι εγώ, να ασχολούμαι δυο μέρες συνέχεια με τον Παραστατίδη! Λες και δεν έχω άλλες δουλειές να κάνω…

Ο καιρός θα δείξει

Οπως να συνομιλήσω με υπουργούς! Το αγαπημένο μου. Εν προκειμένω με υπουργό Κοντονή. Περί την απόφασή του να μετονομάσει το κλειστό του Ολυμπιακού Σταδίου σε «Νίκος Γκάλης».

Δεν πρόκειται περί μετονομασίας. Περί ονοματοδότησης πρόκειται.

–Μα δεν ονομάζεται και αυτό «Σπύρος Λούης»;

Οχι, το κλειστό δεν είχε ονομασία. Τώρα θα ονομάζεται «Νίκος Γκάλης» για να τιμηθεί εν ζωή ο τεράστιος αθλητής, ο άνθρωπος που έδωσε στο μπάσκετ τη μοναδική ώθηση ώστε σήμερα να γνωρίζει αυτή την άνθηση σε όλη την Ελλάδα…

Την άλλη εβδομάδα, ο Γκάλης θα γίνει δεκτός και από τον Πρωθυπουργό, και όλα καλά και όλα ωραία, παρά το γεγονός ότι δεν έλειψαν τα «μουρμουρητά» για την απόφαση αυτή, δεδομένου ότι όσο να πεις ο Γκάλης δεν ήταν και το καλύτερο παιδί σε ό,τι αφορούσε τα επαγγελματικά του –ο πιο σκληρός περί αυτά, που πέρασε ποτέ…

Εθεσα στον υπουργό Κοντονή ευθέως το ερώτημα αν η ονοματοδοσία του κλειστού του ΟΑΚΑ και η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό είναι τα προεόρτια να δούμε τον Γκάλη στους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, δεδομένου ότι ο δημοφιλής Νίκος κατά καιρούς είχε φλερτάρει με την ιδέα…

Μου ορκίστηκε σε «ό,τι έχει ιερό» πως δεν του πέρασε καν από το μυαλό κάτι τέτοιο. Οτι έχει μεν ακούσει και αυτός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βολιδοσκοπεί προσωπικότητες, αλλά αυτό δεν αφορά τον Γκάλη.

Τι είπα εγώ; Τίποτε. Προτείνω απλώς να αφήσουμε να δείξει η ζωή τι θα γίνει…

Μόνο νίκες

Ως άλλη μια… νίκη της ελευθερίας του Τύπου και της Δημοκρατίας εν Ελλάδι θα αποτιμήσω τη χθεσινή απαγόρευση της κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης να καλύψουν την εκκένωση του καταυλισμού της Ειδομένης. Στο ίδιο πλαίσιο θα εντάξω και την «εικόνα» που έδωσαν προς τα έξω η λατρεμένη ΕΡΤ και το αγαπημένο μου ΑΠΕ –ότι όλα κύλησαν τόσο, μα τόσο ειδυλλιακά στην Ειδομένη.

Πάντως, με αφορμή αυτό, κάτι παλιότεροι συνάδελφοί μου μού έλεγαν ότι σήμερα τα πράγματα σε σχέση με «τότε» είναι καλύτερα. Μπορεί να είναι αυστηρά «ενιαία» η εικόνα που βγάζουν προς τα έξω οι κυβερνώντες, αλλά δεν απαιτείται και το «τυπωθήτω» για να δημοσιευθεί κάτι, όπως απαιτούσαν οι χουνταίοι του Παπαδόπουλου…

Ενα και το αυτό

Εξακολουθώ, ο ρομαντικός αριστερός, να επισκέπτομαι καθημερινά το site commonality.gr μήπως και βρω μια λέξη ελπίδας, μια χαραμάδα αισιοδοξίας, απέναντι σε αυτήν την τρομερή πράξη εκχώρησης της λαϊκής κυριαρχίας μας στους δανειστές που επισυνέβη με το πολυνομοσχέδιο. Μήπως δηλαδή κάποιος, πλην της Κυρίας Κατριβάνου (με Κάπα κεφαλαίο πλέον, διότι η γυναίκα απέδειξε ότι διαθέτει guts, όταν πολλοί εκ των συναδέλφων της δεν έχουν ούτε δείγμα…), εξ αυτών των περίφημων 53+ που τάχα μου αντιδρούν στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας, πει μια λέξη. Δώσει μια εξήγηση. Δηλώσει ένα «θα δούμε σύντομα, κάτι θα κάνουμε να απαλλαγούμε από αυτή την ντροπή» –ουδείς! Αντιθέτως το site είχε πρώτο θέμα συνέντευξη μιας κυρίας ονόματι Ντάγκμαρ Ενκελμαν που είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ της Γερμανίας και πρώην βουλευτής του κόμματος Die Linke, η οποία κατ’ αυτάς βρέθηκε στην Ελλάδα, και προφανώς τα όσα λέει είναι ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος, και ασφαλώς περισσότερο από το να τοποθετηθούν οι 53+ για το έγκλημα το οποίο συντελέσθηκε την Κυριακή…

Οχι πως καίγομαι ιδιαίτερα, αλλά αποδεικνύεται ότι ουδεμία διαφορά υφίσταται μεταξύ τους. Ιδιοι είναι!